Facebook is een meer dan prima middel om met je vrienden in contact te blijven, je levensgebeurtenissen te delen en meer. Naast dat personen er gebruik van maken zijn er ook tig bedrijven die hierop actief zijn. Het gebruik van de bedrijven varieert van informatie voorziening tot weggeef acties en meer. Helaas is Facebook ook een middel om dingen te promoten die niet legitiem zijn.

Neem nu het bericht van bedrijf/persoon ‘Playstation Network’. Deze heeft sinds gisteren een tweetal berichten op Facebook staan met daarin het bericht dat Sony de PlayStation 4 wil testen door middel van consumenten en dat jij hier aan mee kan doen. Het enige wat je hiervoor moet doen is het bericht ‘liken’ en vervolgens delen. Althans, dat lijkt zo, want als je zeker wilt zijn dat je één van de uitverkorene bent, dan zul je moeten doneren.

Precies ja, doneren. Dat is reinste oplichting, want Sony zal nooit de consumenten om een donatie vragen dan behalve via de officiële kanalen (PlayStation Blog). Pas hier dus voor op, want je zult hier niets mee opschieten en als je over gaat tot doneren kun je naar je geld fluiten. De kans dat jij een PlayStation 4 krijgt om te testen is namelijk zo goed als nihil.