Volgende week zal God of War: Ascension in de winkels liggen en deze game bevat naast een singleplayer voor het eerst ook een multiplayer. Naar goede Sony traditie zal deze multiplayer na de lancering verder uitgebreid gaan worden met downloadbare content en wat dat betreft hebben we goed nieuws. De toekomstige multiplayer DLC zal namelijk volledig gratis zijn.

Dit vertelde Lead Enviroment Artist John Palamarchuk aan de website Canada.com in een interview. De reden dat de content gratis zal zijn is dat elke speler alles kan spelen met zijn of haar vrienden, zonder dat men tegen een barrière aanloopt van de content wel en niet in bezit hebben.

“We’re going to release maps packs and additional maps for free so players don’t end up in a situation where they have a map pack and their friend doesn’t and then they can’t play together. Everyone is going to have the same maps.”

Vanavond loopt het embargo voor de review af en wij hebben de singleplayer inmiddels uitgespeeld. Echter hebben we de multiplayer nog niet kunnen proberen tot op heden. We wachten even tot we dit ook getest hebben en dan mag je uiteraard een review van ons verwachten. Verwacht onze review in de loop van volgende week.