Sony: “Wonderbook had zeker beter kunnen verkopen”


Sony lanceerde eind vorig jaar een nieuw product genaamd Wonderbook. Met dit speciale (augmented reality) boek krijg je samen met de PlayStation Eye en Move een virtueel en interactief verhaal, waarvan Book of Spells de eerste titel was. Hierin kon je onder andere magie gebruiken om puzzels of uitdagingen te voltooien. Klinkt als een leuk en vermakelijk concept wat zeker een publiek zal aanspreken, maar het is nog niet heel lucratief gebleken.

Fergal Gara van Sony Computer Entertainment UK gaf aan dat het zeker beter had kunnen verkopen, maar dat het tot dusver niet geheel onredelijk is qua verkochte aantallen (exacte cijfers zijn helaas niet bekend). Het aanbod qua games wat er nog gaat komen is echter wel bemoedigend en Gara denkt dan ook dat dit op gaat vallen bij consumenten. Dit zal volgens hem voor een momentum moeten gaan zorgen.

“It could have sold better, but it sold respectively well. I am encouraged that we have more titles coming and it may just take a little longer to get it to settle in consumer’s consciousness.

It was also relatively expensive if you didn’t already have a PS3 or a Move controller. But I think as people learn it’s about more titles, then that would give it some added momentum.”

Boxshot Wonderbook: Book of Spells

Wonderbook: Book of Spells

Releasedatum:
14-11-2012
Genre:
Arcade
Uitgever:
Sony Computer Entertainment Europe (SCEE)
Ontwikkelaar:
Prijsvraag: Win Wonderbook: Book of Spells
Gepubliceerd op 7 dec, 2012 om 11:51
Video-Item: Kevin Mason over Wonderbook: Book of Spells en de toekomst
Gepubliceerd op 14 nov, 2012 om 20:00
Review: Wonderbook: Book of Spells
Gepubliceerd op 14 nov, 2012 om 12:30
 1.    330 XP
  monoliet's avatar

  ik denk dat sony nog altijd niet begrijpt dat heel veel gamers op sony console die eytoy – move – wonderbook gewoon niet willen , maar goede games tegen deftige prijs .

  + 8 gb aan opslag bij die console helpt ook niet 😉 als ge een 500 gb met 2 controllers hebt aan 289€

 2.    1384 XP
  Bappie-NL's avatar

  @monoliet:

  Ben ik het niet mee eens. Ik moet wonderbook nog steeds eens aanschaffen, niet voor mezelf maar voor mijn neefje, wanneer deze op visite komt. Dan kan hij mooi zijn eigen avonturen beleven op de PS3 wanneer hij hier is. Ik vond het concept voor kleine kinderen juist heel leuk bedacht.

 3.    806 XP
  ShadowhunterrX's avatar

  @monoliet:

  Misschien toch minder naar jezelf kijken met wat jij wilt met een PS3 en wat een ander wilt met zen PS3.

  Wat heb je aan een 500GB PS3 als je alleen maar COD en Fifa speelt ? 2 Games die samen nog niet eens 5 GB vol maken zelfs met DLC. Iemand in dit huis geniet van deze versie 🙂

  Er zijn meerdere soorten gamers. Het volk wat alleen COD speelt , het volk wat bijna alles speelt , het volk wat leuke games wilt voor de kids.

  Trouwens Monoliet , heb je nou nog niet door dat de mensen op het Playstation blog je totaal niet begrijpen ? Het is geen haat bericht , maar het is gewoon zonde om je mening genegeerd te zien worden.

 4.    33 XP
  jinlen's avatar

  ik game graag hoop mijn kinderen ook als ze wat ouder zijn maar ben niet van plan nog een extra console (wiiu)in huis te halen zodat mijn kinderen kind vriendelijke spellen kunnen spelen dus vind het fijn dat sony ook nog denkt aan de jongere generatie.Het is zo al moeilijk in tijde van crisis voor jonge gezinnen waar de kinderen met hun tijd willen mee gaan en gamen daar kan moeilijk nog een tweede kind vriendelijke console bij.

 5.    1058 XP
  Vloetje's avatar

  En, zoals ik al eerder postte, ook voor de wat meer doorgewinterde gamer is Wonderbook een aanradertje om eens te proberen. Zeker als je kids hebt, zoals mijn maat waar ik het van geleend had. Het werkt heerlijk.

 6.    7386 XP
  Flaming_Kaiser's avatar

  Er zijn nu eenmaal verschillende doelgroepen niet alleen hardcore gamers. Zorgt alleen maar voor variatie in games niks mis mee. En ik snap vest dat sommige ouders niet het geld hebben voor 2 consoles en zelf ook graag een potje gamen 😉