SEGA lekt informatie uit over PS2-games op de PS3

Eén van de dingen die altijd fijn was aan PlayStation was dat de games van de console die ervoor was uitgekomen nog gewoon afgespeeld konden worden op de nieuwe console. Deze traditie werd helaas verbroken met de komst van de PS3. Vanaf het begin van de release van de PS3 wordt er al geklaagd over het gemis van backwards compatiblity met PS2-games. SEGA heeft nu een redelijk grote blunder begaan door vertrouwelijke papieren uit te laten lekken van een vergadering tussen SEGA Amerika en SCEA.

Volgens deze papieren wilt Sony alle PS2 games uit gaan brengen op de PS3. Deze vergadering werd gehouden op vijf augustus. Er werd onder andere gesproken over een grote aankondiging rondom de PS3 op de helft van het jaar. Deze is ondertussen al gedaan, namelijk de aankondiging van de PS3 Slim en de prijsverlaging van de console. Wat echter veel interessanter nieuws is, is dat SCEA alle PS2-games op het PSN wil gaan aanbieden. Of de games, net als de God of War reeks, gewoon in de winkel komen te liggen of dat er een universele emulator wordt gemaakt is nog niet bekend. Eén van de titels die werd genoemd is GTA: Vice City. Een erg interessante vergadering dus. Wat denken jullie, zullen we dan toch nog PS2 backwards compatibility krijgen op de PS3?

11 reacties

 1.    4556 XP
  ps3dennis's avatar

  Waarom zal je die oude games gaan kopen in de ps3store terwel je ze thuis nog in de kast heb liggen, die universele emulator moet er gewoon komen.

 2.    454 XP
  arwin1993's avatar

  hoop stiekem dat het niet waar is anders verliest de 60gb veel waarde

 3.    84 XP
  LaRego's avatar

  Als je nog PS2 games hebt liggen, heb je waarschijnlijk ook nog een PS2 console. En als je geen PS2 console hebt, dan heb je waarschijnlijk ook geen PS2 games, toch? En dan koop je toch die opgepoetste PS2/PS3 versies. Ik zie het probleem niet zo…

 4. Anoniem -   
  81.246.231.158 (Niet geregistreerd)'s avatar

  monoliet : wel kommen , maar niet noch eens betallen voor games die je reeds bezit !!!

 5. Anoniem -   
  87.212.156.13 (Niet geregistreerd)'s avatar

  @arwin1993: So?

 6.    6677 XP
  Myx's avatar

  Dat is wel vet zeg 😀 ik hoop echt dat dat gebeurd.

 7.    1140 XP
  PussyHunter's avatar

  GTA: San Andreas 😀

 8.    515 XP
  Dead-M's avatar

  Ik vind dit echt niet kunnen, dat sega papieren lekt die serieuze informatie bevat dat eigenlijk geheim moet blijven.
  Het gebeurd al bijna bij alles, ps3 slim, psn cards etc.
  Echt zonde…

  Maar ik hoop wel dat het waar is, als ze iig SSX3 ook uitgeven… En dat als ze het aankondigen, het al klaar is zonder te veel ‘lekken’.

  SEGA MOET BOETE KRIJGEN

 9.    442 XP
  rwss's avatar

  Waarschijnlijk worden de ps2 games een voor een om gezet naar ps3 formaat om deze draaien te krijgen, de games lopen dan veel beter omdat er niks ge emuleert hoeft te worden.

 10.    4204 XP
  afca-yuri's avatar

  GTA Vice City was echt vet, en dan hebben we gelukkig ook de psn cards hier in eu al 😛

 11.    473 XP
  mickje12's avatar

  @Dead-M:
  precies, dit is jammer bij evenementen als de Tokyo game show of iets,
  want dan zijn alle verassingen al bekent….