Sinds de officiële aankondiging van de Motion controls voor de PlayStation 3, is er eigenlijk weinig kritiek hierop geweest. Misschien omdat het nog en klein jaartje duurt voordat deze er komen, maar vandaag hebben we wat vernomen van Square Enix. Voor de duidelijkheid, Square Enix is verantwoordelijk voor de zeer succesvolle Final Fantasy franchise.

De grote man Yoichi Wada van Square Enix heeft namelijk via de Financial Times laten weten dat de Motion control geen grote invloed zal hebben op de PlayStation 3. Dit heeft volgens hem meerdere redenen: door een goede network terminal voor de vele online gamers en de mogelijkheden van de Blu-ray Disc speler in de PlayStation 3. Het is misschien een beetje vaag, maar doordat je al veel mogelijkheden hebt op een gameconsole als de PlayStation 3, ziet hij door deze dingen de impact van de Motion control heel klein.

“Present game machines already have a lot of functions: they are a network terminal, a Blu-ray or DVD player, and a gaming machine. Compared to these three pillars, the [new motion] controllers are quite limited, so the impact may be small.”

Toch denken wij dat dit niet het geval zal zijn, omdat de markt voor voor gamers alleen maar breder wordt door de komst van nieuwe en innovatieve dingen, zoals de Motion control. Hier kunnen wij alleen maar achter komen als de Motion control volgend jaar uitkomt.