Dit weekend is de SXSW, ofwel de South by Southwest, van start gegaan en is nog in volle gang tot aanstaande zondag. Ook Michael Pachter is van de partij en is niet vies om zijn uitgesproken mening te delen met de wereld.

Er worden altijd voorspellingen gedaan over gebeurtenissen in de (nabije) toekomst, maar deze analist maakt er niet zonder reden zijn werk van. Hij wist wederom heel wat stof te doen opwaaien met de statement dat Microsoft, met een console die notabene niet eens wereldkundig is gemaakt, de console oorlog tijdens de volgende generatie gaat winnen.

Volgens hem zal PlayStation nog steeds gedijen, maar zal niets te maken gehad hebben aan de inhaalslag van de huidige generatie. Wel ziet hij Gaikai als een groot voordeel voor Sony.

Hoewel Pachter aan aantal keren goed wist in te schatten hoe een specifieke situatie zou gaan aflopen, zat hij er meer dan eens ook volkomen naast. Denk je dat hij het bij het juiste eind heeft ditmaal of is dit gewoon een onstuimige schreeuw om aandacht?