Het is alweer een week of drie geleden sinds de PlayStation 4 is aangekondigd en één van de meest interessante mogelijkheden bevind zich in mijn ogen op de controller, namelijk de share knop. Aangezien de PS4 een ingebouwd systeem heeft die alles opneemt wat je doet, zal het bijvoorbeeld een HD-PVR overbodig maken.

Jonathan Blow, solo-ontwikkelaar van PS4 game The Witness, beaamt dit nogmaals en vind het fascinerend dat er een hele console om deze mogelijkheid heen is gebouwd. Aangezien het feit dat YouTube commentators tegenwoordig flink in opmars zijn, zullen er nu ongetwijfeld meer gamers gebruik van gaan maken dankzij de share knop.

“In general, as a platform feature, it’s super interesting. One thing that most game developers have become really aware of is that over the past couple of years on YouTube the whole livecast and commentary thing is really huge.”

Het feit dat de PS4 een snellere RAM heeft dan een gemiddelde PC op dit moment, is er ook meer ruimte om hogere grafische aspecten van games te draaien. Hierdoor zullen de geüploade video’s van een zeer hoge kwaliteit zijn. Het klinkt allemaal fantastisch, maar of het straks in de realiteit ook zo soepeltjes zal gaan zullen we toch echt af moeten wachten.