Kortgeleden kondigde Sony aan een prijsdaling door te voeren in Japan en dit bleek uiteindelijk een heel groot succes. De verkopen schoten door het dak heen en ook de software verkocht aardig mee.

Natuurlijk brandde bij iedereen de vraag wanneer diezelfde prijsdaling naar het westen zou komen, maar dit stond volgens Sony niet op de planning voor de nabije toekomst in verband met de wisselkoersen.

Toch is er vandaag een prijsdaling doorgevoerd in Amerikaanse Sony winkels van wel $100, maar deze geldt slechts voor het 3G model. De uiteindelijke prijs komt daarmee uit op $199,99. Nadat er navraag bij verschillende winkels werd gedaan, bleek dat de mogelijkheid bestaat dat Sony PlayStation ophoudt met het uitgeven van de PlayStation Vita met 3G functie in Amerika.

Of dit ook echt zo is, is nog niet bekend gemaakt. Sony zelf houdt in ieder geval tot op heden de lippen stijf op elkaar. Wij houden in de gaten of het hier echt om een opruimingskorting gaat of een officiële prijsdaling. Zodra we meer weten, lees je dat weer hier.