De PlayStation Vita is al ruim een jaar op de markt en sindsdien zijn er al aardig wat grote titels voor de handheld verschenen, maar ook kleine en zeer goede games. Sound Shapes is hier één van naar onze mening, welke als cross-buy titel verkrijgbaar is sinds begin augustus vorig jaar. Hoewel de game al aardig wat content bevat mag dit best uitgebreid worden. Gelukkig lezen we via het Amerikaanse PlayStation Blog dat de allergrootste DLC tot nu er aan zit te komen.

Voor het Car Mini-Album & Creator Pack moeten de Amerikanen $1.99 neerleggen en wat deze DLC is zie je in de bovenstaande trailer. Het komt neer op racen en platformen tegelijkertijd wat met twee verschillende wagens kan. Het bevat verder nieuwe singleplayer levels, maar ook een Sound Pack en een nieuwe editor, zodat je loopings en speed boosts kan toevoegen in levels.

Dan is er nog de gratis content wat bestaat uit The Community Milkcrate wat een verzameling is van de beste levels gemaakt door de community. Echter zit alles overzichtelijk in elkaar verdeeld over zes albums, welke een thema hebben. Het zijn in totaal 35 levels en lijkt ons zeer handig als je de levels van andere Sound Shapes spelers nog niet gespeeld hebt.

Als laatste is er nog een gratis update, waar veel om gevraagd is. Dit is de offline play feature, waarmee je als je thuis bent wat levels kunt selecteren om ze vervolgens onderweg offline te kunnen spelen.

Of de content vandaag verschijnt tijdens de Europese update van de PlayStation Store is nog niet zeker. Hou daarvoor de site in de gaten waar we later een bericht over de update zullen plaatsen.