Tijdens de Video Game Awards eind vorig jaar werden diverse games van een trailer voorzien evenals aangekondigd. Eén van deze nieuwe ‘games’ was The Phantom Pain dat via een prachtige trailer aan ons getoond werd. Destijds werden we niet echt veel wijzer van de trailer zelf en ook de ontwikkelaar van deze game, Moby Dick Studio, is een volledig nieuwe partij.

Aan het hoofd van deze studio staat een zogenaamde Joakim Mogren, wat een anagram is voor Kojima. Ook in het logo van The Phantom Pain bleek een sterke hint naar ‘Metal Gear Solid V’ te zitten wat suggereert dat The Phantom Pain iets van Kojima Productions is. Na deze vertoning doken er dan ook allerlei theorieën op, maar inmiddels is de storm weer wat gaan liggen.

Daar kan op korte termijn verandering in gaan komen, want Geoff Keigley van GameTrailers Twitterde dat hij een interview heeft met Joakim Mogren en dat dit interview nog deze week op GameTrailers TV te zien zal zijn. Dit zal donderdagavond Amerikaanse tijd het geval zijn, dus tegen vrijdag weten we wie Joakim Mogren echt is. Tevens heeft Mogren wat nieuws te tonen, dus we gaan meer van The Phantom Pain zien eind deze week.