De Famitsu van deze week onthult Drakengard 3


Het is alweer een hele tijd geleden dat we in Europa een nieuwe Drakengard game hebben ontvangen. Dit was nog in het PS2 tijdperk, zo’n zeven jaar geleden. De game werd in het westen niet zo geweldig ontvangen, maar desondanks waren er fans enorm teleurgesteld door de lange, mysterieuze stilte die de game omsluierde.

Gisteren dook er ineens nieuws op in het Japanse magazine Famitsu, waaruit blijkt dat er wel degelijk een vervolg op komst is. Drakengard 3, of Drag-on Dragoon 3 zoals deze in Japan heet, zal ontwikkeld worden door Acces Studios. Deze kennen sommigen van jullie vast van de game Deadly Premontion. Ons voorgevoel geeft aan dat dit minder goed nieuws is, maar niet gevreesd – dit wordt aangevuld met goed nieuws.

Er zullen wel werknemers van de originele studio, Cavia, aan de game werken, waaronder Taro Yoko. Dit meesterbrein heeft onder anderen de directie van de actie/RPG Nier op zijn naam staan.

In Drakengard 3 wordt de snelle actie van de voorgaande games behouden en zal zowel gevechten op de grond bevatten als het berijden van draken. Tijdens de game zullen de zussen ‘Zero’ en ‘One’ magie kunnen creëren door middel van zang, en gezien hun zeer verschillende persoonlijkheden kunnen ze niet goed met elkaar overweg.

Tijdens de gevechten is het belangrijk dat je helemaal onder het bloed gespetterd wordt, want hierdoor worden je krachten veel sterker. Helaas werd er verder nog niets bekend gemaakt over het plot wat de game volgt.

De game wordt dit jaar nog verwacht in Japan, maar wanneer en óf de game ook naar Europa toe komt, wordt jammer genoeg nog even voor ons verzwegen.

 1.    7379 XP
  Flaming_Kaiser's avatar

  Awsome ik hoop het heb ze allebei voor de PS2

 2.    4 XP
  Garagooni's avatar

  Drakengard en Nier waren top games, hopelijk krijgen we ook een vervolg op Nier!

 3. Anoniem -   
  78.21.52.xxx's avatar

  dikke vreugde dans hier 😀

 4.    257 XP
  Crition's avatar

  De composer van Nier schijnt er ook aan te werken :’) Could a man be any happier? XD Dat betekent in ieder geval een monstersoundtrack 😀

 5. crew Redacteur -    2220 XP
  Sensu's avatar

  @Garagooni: Yep, Nier is na Fallout 3 nog steeds mijn favoriete game. Wat een meesterwerk.
  @Crition: Yeah, klopt. Die soundtrack is me altijd bijgebleven. Zo touching. <3

 6.    257 XP
  Crition's avatar

  @Sensu: Ja, touching is idd het juiste woord. Er zitten ook echt een paar epic pieces tussen though 😛 Ik luister er nog steeds naar XD Kheb heel de soundtrack op mn mobiel staan 😛 Is ook meteen de enige voorderest waarbij ik dat gedaan heb 🙂

 7. crew Redacteur -    2220 XP
  Sensu's avatar

  @Crition: Op m’n mobiel niet, maar ik heb ‘m wel compleet ja.