Het is alweer een hele tijd geleden dat we in Europa een nieuwe Drakengard game hebben ontvangen. Dit was nog in het PS2 tijdperk, zo’n zeven jaar geleden. De game werd in het westen niet zo geweldig ontvangen, maar desondanks waren er fans enorm teleurgesteld door de lange, mysterieuze stilte die de game omsluierde.

Gisteren dook er ineens nieuws op in het Japanse magazine Famitsu, waaruit blijkt dat er wel degelijk een vervolg op komst is. Drakengard 3, of Drag-on Dragoon 3 zoals deze in Japan heet, zal ontwikkeld worden door Acces Studios. Deze kennen sommigen van jullie vast van de game Deadly Premontion. Ons voorgevoel geeft aan dat dit minder goed nieuws is, maar niet gevreesd – dit wordt aangevuld met goed nieuws.

Er zullen wel werknemers van de originele studio, Cavia, aan de game werken, waaronder Taro Yoko. Dit meesterbrein heeft onder anderen de directie van de actie/RPG Nier op zijn naam staan.

In Drakengard 3 wordt de snelle actie van de voorgaande games behouden en zal zowel gevechten op de grond bevatten als het berijden van draken. Tijdens de game zullen de zussen ‘Zero’ en ‘One’ magie kunnen creรซren door middel van zang, en gezien hun zeer verschillende persoonlijkheden kunnen ze niet goed met elkaar overweg.

Tijdens de gevechten is het belangrijk dat je helemaal onder het bloed gespetterd wordt, want hierdoor worden je krachten veel sterker. Helaas werd er verder nog niets bekend gemaakt over het plot wat de game volgt.

De game wordt dit jaar nog verwacht in Japan, maar wanneer en รณf de game ook naar Europa toe komt, wordt jammer genoeg nog even voor ons verzwegen.