The Tyranny of King Washington: The Infamy was de eerste uitbreiding in een drieluik van DLC dat draait om een alternatieve geschiedenis in Assassin’s Creed III vanuit het perspectief dat George Washington de macht had gegrepen en zichzelf tot koning had gekroond. Dit brengt een interessant verhaal met zich mee evenals nieuwe gameplay elementen. Zo kun je in de eerste DLC een speciale kracht activeren dat je in staat stelt om je als wolf in de wereld voort te bewegen.

Dit konden jullie gisteren al zien in een trailer die Ubisoft merkwaardig laat pas vrijgaf. Vandaag hebben we een nieuwe trailer, waarin Ratonhnhaké:ton een andere kracht die hij zal krijgen in het volgende deel in de drieluik, toont. Dit is de kracht van de adelaar en dat geeft hem de mogelijkheid om kort te veranderen in een adelaar. Op deze manier kan hij nog gemakkelijker vluchten van vijanden.

Dat is niet het enige, want Ratonhnhaké:ton kan ook recht op een vijand duiken en zijn leven gelijk beëindigen via deze feature. Kortom, twee belangrijke functies die deze Power of the Eagle kracht met zich meebrengt. Of de Power of the Wolves feature ook te gebruiken valt in dit tweede deel is even afwachten, maar we gaan er wel vanuit. Na de lancering mag je vanzelfsprekend een artikel over deze content verwachten hier op PSX-Sense.

De nieuwe uitbreiding, The Betrayal, zal volgende week verschijnen in de PlayStation Store en is gratis voor Season Pass bezitters. Heb je niet zo’n pas, dan zul je €9.99 moeten betalen voor de content.