Hoewel Electronic Arts met de FIFA reeks de macht heeft onder de footies gaat Konami stug door met Pro Evolution Soccer. Goed ook, want concurrentie is belangrijk en natuurlijk moet er ook een alternatief zijn op FIFA. De serie van de Japanse uitgever heeft tevens een grote en trouwe fanbase die zweert bij de gameplay van PES.

Hoe de next-gen PES of ook wel Pro Evolution Soccer 2014 eruit zal gaan zien is nog onbekend. Creative Director, Kei Masuda, van Konami heeft al wel laten weten dat deze op de FOX Engine zal draaien, welke speciaal ontwikkeld wordt voor de volgende generatie.

Volgens Masuda moesten ze wel overgaan naar een nieuwe engine terugkijkend naar de transitie tussen de PS2 en PS3 wat nogal moeizaam verliep.

“We reflected on the difficult transition from PS2 to PS3 and could see the next-gen coming. We needed to make a new engine.”

Verbeteringen die we moeten gaan zien met de FOX Engine zijn animaties, graphics en de controle die de speler heeft wanneer een voetballer niet aan de bal is. Daarnaast zal het momentum tijdens wedstrijden een belangrijke rol gaan spelen.