Het heeft even geduurd, maar de publieke beta van PS3-Sense Video-On-Demand is nu beschikbaar. Dit initiatief van ons werd al eerder aangekondigd in de forums en dus vonden we het nu weleens tijd om de beta voor iedereen beschikbaar te maken. Het idee achter deze website is simpel, wat we proberen is een makkelijke manier aan te bieden om Internet-TV te kunnen kijken op je PlayStation 3. Dagelijks komen er veel leuke video-items op het wereldwijde web alleen is er, tot nu, nog geen één website geweest die het kijken vergemakkelijkt op de PlayStation 3.

Aangezien deze service nog steeds in beta is en letterlijk alle kritiek welkom is, wil ik je vragen dat mocht je tips o.i.d. hebben, meldt dat dan even hieronder of in het forum.

Om je even op weg te helpen met hoe alles werkt hebben we een kleine tutorial voor je gemaakt, deze vind je hieronder en is ervoor bedoeld om je even op weg te helpen. Mocht je nog vragen hebben? Aarzel dan niet even een comment achter te laten en dan hoop ik je vraag zo snel mogelijk te kunnen beantwoorden.

De link van de Video-On-Demand pagina is http://video.ps3-sense.nl wanneer je PS3-Sense bezoekt op je PlayStation 3 zul je bovenin, met grote letters, ook de text Video-On-Demand zien.

1. Een show kiezen

http://www.psx-sense.nl/plaatjes/img_4a9942072a0c6.jpg
Als eerste kun je een show kiezen via het menu rechts. Kies een show die je graag wilt zien, sleep je cursor erheen en druk op http://www.ps3-sense.nl/forum/images/smilies/xbutton.gif.

2. Aflevering kiezen

http://www.psx-sense.nl/plaatjes/img_4a9942cce3aea.jpg
Vervolgens zie je de afleveringen in het content gedeelte links, zoek een leuke aflevering uit en zet je cursor op de titel of ‘lees verder’ en druk op http://www.ps3-sense.nl/forum/images/smilies/xbutton.gif.

3. De show downloaden

http://www.ps3-sense.nl/forum/firestorm/buttons/download.gif
Op het moment van schrijven is streamen nog niet helemaal vlekkeloos, met name TV-shows die in HD zijn hebben moeite met bufferen in de PS3-Browser. Op de PC werkt het daarentegen perfect, maar op de PlayStation 3 trekt de browser het simpelweg gewoon niet. Daarom zul je de show moeten downloaden en opslagen in je harde schijf. Dit doe je als volgt.

http://i27.tinypic.com/34xrl09.jpg

Zet je cursor op de knop download (zie hierboven). En druk vervolgens op http://www.ps3-sense.nl/forum/images/smilies/trianglebutton.gif. Selecteer nu de optie ‘Bestand’ en vervolgens ‘Doel opslaan’.

http://i30.tinypic.com/2d9zm0o.jpg

Nu kies je de harde schijf of USB-stick in de PS3 en kun je de video downloaden. Je tevens downloaden in de achtergrond zodat je meerdere video’s tegelijk aan kunt zetten om te downloaden.

http://i26.tinypic.com/309qy46.jpg