Fez PS3PS Vita

Release van indie game ‘Fez’ voor PS Vita en PS3 niet uitgesloten


Indie games winnen de laatste tijd steeds meer aan populariteit. Het zijn games die onafhankelijk van een grote uitgever worden ontwikkeld en uitgegeven en hebben daarom minder last van tijdsdruk en invloeden van buitenaf. De games geven daardoor vaak duidelijker de denkwijze van de ontwikkelaars weer, wat regelmatig een enorm uniek resultaat oplevert.

Fez is zo’n game die we zeker wel op een voetstukje mogen zetten. Helaas voor de PlayStation fans was deze game al sinds de release exclusief voor de Xbox 360, maar in mei wordt die exclusiviteit doorbroken door het uitkomen van de game op Steam. Natuurlijk doken de fans als hongerige wolven op ontwikkelaar Polytron af met de vraag of de game wellicht ook een release zal zien op een PlayStation platform.

Hoewel niet het meest concrete antwoord gegeven kon worden op dit moment, is het wel zeker dat er plannen zijn om dit te gaan verwerkelijken. De onderhandelingen met Sony zijn wel in volle gang en er wordt gewerkt aan een oplossing voor in de toekomst. Dit kan voor de PS3 of PS Vita zijn, maar is het beste geval: beide!

“We’re working on that with Sony. Can’t say more than that right now, though.”

Voor wie nog niet bekend is met de game kan hieronder een gameplay video bekijken. Het is in ieder geval een enorm leuke manier van platformen en is ook zeker niet ondergewaardeerd in de wereld van gamecritici. De game scoort op Metacritic een dikke 89 en een release voor PlayStation zal door velen in dank worden afgenomen, waaronder door mijzelf!

Boxshot Fez

Fez

Releasedatum:
26-03-2014
Genre:
Platformer
Uitgever:
Polytron
Ontwikkelaar:
Review: Fez
Gepubliceerd op 3 apr, 2014 om 17:00
FEZ komt eind maart naar de PS3, de PS4 en de PS Vita
Gepubliceerd op 4 mrt, 2014 om 13:00
Eerste (off-screen) beelden van Fez op de PlayStation Vita verschenen
Gepubliceerd op 27 aug, 2013 om 10:44
 1. crew Redacteur -    2172 XP
  aarjen116's avatar

  Ik hoop zo dat ie voor de Vita komt!

 2. crew Redacteur -    2220 XP
  Sensu's avatar

  @aarjen116: Ik zag er eerst niet zo de lol van in, maar toen heb ik zo’n documentaire gekeken – Indie Game: The Movie – en toen zag ik er ook zeker wel de meerwaarde van in. Fez zou ik zeker halen, hoop ook zeker dat het een Vita game wordt. 🙂

 3.    1384 XP
  Bappie-NL's avatar

  @Sensu:

  Dan komt het vast omdat ik de documentaire nog niet heb gezien. Ik zie de meerwaarde er namelijk (nog) niet van in. 😉

 4.    7393 XP
  Flaming_Kaiser's avatar

  Hopelijk gebeurt het we zien het vanzelf wel 😉