Next-gen Enlighten Engine krijgt een tweede trailer

Bovenstaande video is een tweede demonstratie van een nieuwe engine die ook naar de PS4 komt, zoals je vanochtend al kon lezen, namelijk de ‘Enlighten Engine’. De engine zorgt voor adembenemende lichteffecten die vele malen dynamischer zijn dan op de PS3. De engine was al aanwezig op de PC en onder andere aanwezig in games als Battlefield 3 en Need for Speed: The Run, maar komt nu dus ook naar de PS4.

De engine stelt ontwikkelaars in staat om in real-time letterlijk alles te kunnen belichten in de game. Dit gebeurd dynamisch en als objecten bewegen zal de schaduw van het licht hierop inspelen. Denk bijvoorbeeld aan een lamp die aan het plafond hangt en heen en weer schudt, het licht op de grond zal dan ook meebewegen.

 1.    3140 XP
  moes's avatar

  nice

 2.    130 XP
  RAAFmaker's avatar

  Realistisch dynamische belichting met realtime GI (Global Illumination) technieken zullen een grote sprong voorwaards zijn integenstelling tot het huidige gen dat meestal gebruik maakt van voorgecalculeerde belichtingen. Een level kan nu opgebouwd worden met natuurlijke licht stromen inplaats van dagen bezighouden waar ingebakken lichtbronnen zich moeten bevinden.

  Geomerics het bedrijf achter deze engine is gevestigd in hetzelfde pand dat van Sony Guerilla Cambridge.

 3.    1384 XP
  Bappie-NL's avatar

  Het ziet er wel vet uit hoor… Net echt… 😉