Sony noemt PS Vita het perfecte tweede scherm voor de PS4

http://www.psx-sense.nl/images/file/img_514881a042c22.jpg

Tegenover het Duitse PS4Front.de heeft Sony een interessante uitspraak gedaan over de PS Vita in combinatie met de PS4. Dat Sony regelmatig naar Nintendo kijkt is inmiddels wel een vast gegeven, zo weten we allemaal waar de PlayStation Move vandaan komt en natuurlijk PlayStation All Stars: Battle Royale. Dat men toekomst ziet in een tweede scherm bij je console, net als bij de Wii U, is inmiddels ook duidelijk geworden.

De PS Vita is volgens Sony namelijk het perfecte tweede scherm vanwege de analoge sticks en fysieke knoppen, wat een telefoon niet heeft. Alhoewel Android en de iPhone/iPad een App krijgen voor de PS4 zijn de mogelijkheden beperkt, omdat je hier vaak geen analoge sticks of buttons bij hebt.

Uiteraard moeten we Remote Play ook niet vergeten, een feature die we al heel erg lang graag willen zien. Hoe de integratie van de PS Vita met de PS4 straks in de praktijk werkt is nog afwachten, we hopen dat Sony het goed voor elkaar krijgt. Niet alleen boost dit de aantrekkelijkheid van de PS4, maar ook die van de PS Vita.

“The PS Vita is the perfect second screen in terms of the analog sticks and buttons,”[…]”We also talked about a PlayStation app and the ability to act with games on a smartphone or a tablet in different ways. So you will not have to complete the experience, because the controller can not be extended, so optimally, but perhaps as a companion support. “

 1.    1535 XP
  Mithrandir's avatar

  maak… het… dan… verplicht!

  Zolang het optioneel blijft, gaat het niet gebruikt worden. Kost nl extra development inspanning.

  Bovendien wil ik geen 2nd screen, Dat is alleen maar gimmickery. Ik wil Remote Play. Dat is echt een killer-functie!

  Echt, Als DAT goed werkt, zijn de Vitas niet meer aan te slepen.

 2.    531 XP
  monsternon's avatar

  @Mithrandir: verplicht dacht het niet weet je wel hoe veel je dan moet betallen een vita en ps4

 3.    227 XP
  arian's avatar

  @Mithrandir: Als het zouden verplichten, is de kans dan niet heel erg aanwezig dat developers er op een simpele wijze mee omgaan? Features erin stoppen omdat het moet, zodat het hele gimmicky nog erger wordt? Voor mij hoeft het namelijk ook niet altijd, tenzij het goed uitgevoerd wordt. Ben het ermee eens dat Remote Play dé killer-functie is 🙂 Ken veel mensen die een Vita hebben aangeschaft, omdat ze dachten dat dit al functioneel was via de PS3. Hopen dat het dit keer goed uitgewerkt wordt 🙂

 4.    1535 XP
  Mithrandir's avatar

  @arian: Ik bedoel vooral die Remote Play. Die kan makkelijk als console-feature geimplementeerd worden, zodat ALLE games er mee werken. Dan hoeft geen developer daar energie in te steken.
  2nd screen interesseert me weinig, maar KAN optioneel wel handig zijn, zeker als map/inventory/HUD.

 5.    4027 XP
  tyger1's avatar

  @Mithrandir: goed bezig betaal jij dan voor ieder van ons een Vita . BTW ik wil alleen een ps4 wat jij daarmee doet maakt me niets uit .

 6.    227 XP
  arian's avatar

  @Mithrandir: aah okay, ik dacht je uitspraak “maak het dan verplicht” sloeg op de second screen functie.

 7.    227 XP
  arian's avatar

  @tyger1: Als ze remote play zouden verplichten hebben mensen zonder Vita er geen last van

 8.    2055 XP
  da_teamkilla's avatar

  Toch is mijn eerste gedachte elke keer als ik deze dingen lees: waarom niet nu al? Hele mooie beloftes/uitspraken steeds, maar dat uitstellen toch next-gen vind ik maar niks en ik ga er dan ook niet in mee.

 9.    4027 XP
  tyger1's avatar

  @arian: OK dan dat ze dan maar doen … 8)

 10.    816 XP
  Josthemaster's avatar

  Dat is goed nieuws dat Sony dat zegt,ik hoop echt dat Sony het voormekaar krijgt.
  Want dan wordt de PSVita echt een volwaardig verlengstuk,van de PS4.
  En dat je PS4 beeld op de PSVita kunt draaien,en zonder prestatie verlies.
  De PSVita kan straks toch misschien vele malen beter verkopen daardoor.

 11.    227 XP
  arian's avatar

  Het verschil zou hem schijnbaar ook in de Gaikai intergratie zitten tov bv de PS3. Heb er zelf een goed gevoel over dat ze het dit keer beter aanpakken.

 12.    1919 XP
  ddvos's avatar

  in eerste instantie lijkt zo’n second screen een beetje of je the voice of holland kijkt, maar het kan denk ik echt best handig zijn zo als een platte grond, of gewoon algemene informatie of een soort menu dat je je game kan aanpassen zonder op pauze te drukken.

 13.    1769 XP
  yannickvanloon's avatar

  Lijkt me vet!! En als Remote play er is kun je lekker zomers op je terras gamen 🙂 Je kan al via PS3, PSOne discs streamen (ik koop zeg maar orginele discs zoals Lego Racers als ze nog niet in de Playstation Store beschikbaar zijn)

 14. Anoniem -   
  80.56.189..xxx's avatar

  dat Sony dit afgekeken zou hebben van nintendo is echt niet waar! Sony heeft destijds ook al dingen met de psp gedaan, maar dit hebben ze alleen nooit doorgezet. ook hebben ze ver voor de aankondiging van de wiiu de remote-play al lang laten zien met killzone3 in actie. 3d gaming is ook door Sony voor het eerst gebruikt, alleen heeft nintendo het daarna gejat voor de 3ds. wat op zich niet eens zo dom gejat is door nintendo. maar laten we de zaken nou niet omdraaien!

 15.    1384 XP
  Bappie-NL's avatar

  @Mithrandir:

  “maak… het… dan… verplicht!”

  Mee eens! Ontwikkelaars hebben inmiddels lang genoeg de tijd gehad om remote play beschikbaar te stellen, maar dat eigenlijk nagenoeg allemaal achterwege gelaten. Kennelijk werkt het niet op vrijwillige basis…

 16.    344 XP
  xIvanJ's avatar

  I like the idea !

 17.    251 XP
  Kappie1977's avatar

  Waarom moet je nu weer juist in dit artikel afwijken en zeggen dat Sony van Nintendo heeft afgekeken?

  De enige waar je gelijk in hebt is All Stars: Batlle Royal, maar daar gaat het artikel niet over en als je dan iets dergelijks aangeeft hou het dan alleen bij de feiten aub.(Move bestand al veel langer dan Wii Motion controller en ook Remote play bestand al veel langer dan WiiU, maar natuurlijk heeft Sony de ideeën ook weer eerder van anderen(Sega, Atari) gezien. Zo gaat dat in de techniek)

 18.    436 XP
  ScantraxX26's avatar

  @Kappie1977: Mag jij aanwijzen waar die feiten geschreven staan. Move was er eerder dan de wii motion controller pffff. Als jij nou eens eerst begint met lezen voordat je onzin gaat uitkramen.

 19.    251 XP
  Kappie1977's avatar

  @ScantraxX26: LOl, had z’on reactie al verwacht, waarschijnlijk heb jij de afgelopen 10 jaar onder een rots gelegen ofzo? Dus kijk eerst zelf even verder dan je neus lang is: http://en.wikipedia.org/wiki/PlayStation_Move (en http://www.youtube.com/all_comments?v=JbSzmRt7HhQ

 20.    436 XP
  ScantraxX26's avatar

  @Kappie1977: Dat youtube filmpje van die tracking camera is GEEN MOTION PLAY! Misschien toch eens wat meer lezen want zelfs in de comments van jou geplaatste youtube video geven ze aan dat het filmpje niks te maken heeft met playstation move OF Wii. Gevalletje pseudologicafantastica noem ik dat.

 21.    251 XP
  Kappie1977's avatar

  @ScantraxX26: haahaha. Ik weet niet of je zelf wel leest, maar het gaat erom dat het idee van een motion controller niet van de Big N is gekopieerd. Niet of Sony zijn eerste idee een Move controller is. Dus ga maar lekker blaten en interessant proberen te doen, maar blijf bij de feiten en verzin niet zelf onzin.