http://playsense.nl/images/file/img_514881a042c22.jpg

Tegenover het Duitse PS4Front.de heeft Sony een interessante uitspraak gedaan over de PS Vita in combinatie met de PS4. Dat Sony regelmatig naar Nintendo kijkt is inmiddels wel een vast gegeven, zo weten we allemaal waar de PlayStation Move vandaan komt en natuurlijk PlayStation All Stars: Battle Royale. Dat men toekomst ziet in een tweede scherm bij je console, net als bij de Wii U, is inmiddels ook duidelijk geworden.

De PS Vita is volgens Sony namelijk het perfecte tweede scherm vanwege de analoge sticks en fysieke knoppen, wat een telefoon niet heeft. Alhoewel Android en de iPhone/iPad een App krijgen voor de PS4 zijn de mogelijkheden beperkt, omdat je hier vaak geen analoge sticks of buttons bij hebt.

Uiteraard moeten we Remote Play ook niet vergeten, een feature die we al heel erg lang graag willen zien. Hoe de integratie van de PS Vita met de PS4 straks in de praktijk werkt is nog afwachten, we hopen dat Sony het goed voor elkaar krijgt. Niet alleen boost dit de aantrekkelijkheid van de PS4, maar ook die van de PS Vita.

“The PS Vita is the perfect second screen in terms of the analog sticks and buttons,”[…]”We also talked about a PlayStation app and the ability to act with games on a smartphone or a tablet in different ways. So you will not have to complete the experience, because the controller can not be extended, so optimally, but perhaps as a companion support. “