http://playsense.nl/images/file/img_5149bd1a742bb.jpg

De PlayStation 3 is voorzien van een PlayStation 2 emulator zodat men in de PlayStation Store PS2-games kan kopen en af kan spelen op de PS3. Het lijkt er alleen op dat hackers erin zijn geslaagd om deze emulator open en bloot te gooien. Hierdoor zou het volgens een gebruiker op NeoGAF mogelijk zijn om elke PS2-game af te kunnen spelen, in ISO-vorm.

Mocht dit waar zijn, dan heeft Sony er destijds bewust voor gekozen om PS2-games te blokkeren die op een disc staan van de gebruiker zelf. Mogelijk om alsnog geld te kunnen verdienen door ze digitaal te distribueren via de PlayStation Store. Tot nu toe zijn we namelijk altijd nog in de veronderstelling geweest dat de PS2-games in de PlayStation Store compatible zijn gemaakt voor de PS3.

Als de PS3 daadwerkelijk voorzien blijkt te zijn van een volledig werkende PS2-emulator, zonder glitches, zoals de gebruiker vermeldt; dan heb je het recht je genaaid te voelen. Nu de keys en het algoritme van de PS2-emulator op straat liggen kan dus elke PS2-iso naar een PS3 met custom firmware gegooid worden en afgespeeld worden zonder enige moeite.

Nu zijn wij als website tegen piraterij, maar dat betekent niet meteen dat we ook voorstander zijn van het onnodig vullen van Sony’s geldzak. Als er bewust voor gekozen is om de PS2-emulator dicht te gooien voor discs dan lijkt ons dit toch wel een behoorlijk vieze streek.

Het argument dat je het niet hoeft te kopen of je dat je de PS2 opnieuw kunt aansluiten en zo je games kunt spelen is in wezen ook onzin. Wat is immers het nut om een tweede apparaat aan te sluiten als je er al één hebt staan die tot hetzelfde toe in staat is? Hoe gek zou het immers zijn als Apple besluit om ‘SMS-en’ te blokkeren op de nieuwe iPhone en een betaalde app te maken hiervoor? Dat je dus op de nieuwe iPhone voor elke SMS extra moet betalen wil je het gebruiken en je dus je oude iPhone bij je moet houden om gratis te kunnen SMS-en? Dat gaat nergens over, oude techniek/games of niet, als het mogelijk is moet het ondersteunt worden.