http://playsense.nl/images/file/img_514a80b952802.jpg

Eerder kon je lezen over hoe de PS2-emulator gekraakt is door een aantal hackers en het hierdoor mogelijk is elke PS2-game op een PS3 af te spelen. Dit heeft niet alleen gezorgd voor onenigheid, aangezien Sony het blokkeert om PS2-discs in de PS3 te kunnen gebruiken. Je bent namelijk geforceerd, mocht je een PS2-game te willen spelen op je PS3, deze opnieuw aan te schaffen in de PlayStation Store.

Sony lijkt alleen plots maatregelen getroffen te hebben en heeft zojuist zonder pardon PS3 firmware 4.40 beschikbaar gemaakt. We horen je inmiddels al hardop denken, “daar heb je de zoveelste firmware die niets voor de eindgebruiker doet” maar het is niet anders. Vrijwillig is het ook niet, je bent verplicht de PS3 firmware 4.40 te installeren wil je toegang hebben tot het PlayStation Network.

Gisteren en vannacht waren er tevens problemen met onder andere trage downloads en een trage PlayStation Store, of dat met deze update te maken heeft weten we niet. Sony heeft nog geen mededeling gedaan omtrent de firmware, het zal dus waarschijnlijk puur en alleen beveiliging met zich meebrengen.