Er is sinds een week weer veel te doen rondom The Phantom Pain, de mysterieuze game van Moby Dick Studios die op de Video Game Awards eind vorig jaar werd aangekondigd. Zo verscheen er vorige week een interview met Joakim Mogren van Moby Dick Studios die wat screenshots via een iPad liet zien. Op de screenshots was het Fox Engine logo te zien wat eigenlijk al bevestigde dat The Phantom Pain een game van Kojima Productions is.

Nu heeft Kojima zelf (onbewust?) een bevestiging afgegeven, want hij twitterde een foto van een videoedit waar hij op dat moment mee bezig was. Bovenaan valt de bestandsnaam af te lezen en deze is als volgt: ‘TPP_GDC 2013_720p_esrb’. TPP staat voor: The Phantom Pain, GDC voor: Game Developers Conference en de ‘esrb’ is de Amerikaanse ratinginstantie.

Het is bekend dat Kojima aanwezig is op de Game Developers Conference en de vermelding van ‘esrb’ geeft aan dat de beelden beoordeeld zijn door de Amerikaanse ratinginstantie en dat deze dus vrijgegeven zullen worden eerdaags. De vermelding van TPP kan niet veel duidelijker verwijzen naar The Phantom Pain. Kortom, wat iedereen eigenlijk al wist is nu een zekerheid.

De vraag is nu alleen wat The Phantom Pain precies is…