De CEO van Sony Computer Entertainment, Kaz Hirai heeft tijdens de Tokyo Game Show Sony’s keynote speech, genaamd ‘Sony Computer Entertainment 2009’ gepresenteerd.

Feitelijk werden er geen noemenswaardige aankondigingen gedaan, echter werden we overladen met leuke statistieken.

Zo zijn er bijvoorbeeld in LittleBigPlanet momenteel 1.28 miljoen levels gecreëerd. Zoals je jezelf voor kan stellen, kan er best wat tijd in gaan zitten om al deze levels te spelen. Doorberekend zou dit bijna neerkomen op ongeveer 29 jaar onafgebroken spelen! En dan ben je nog niet klaar, aangezien er in die 29 jaar ongetwijfeld nog meer levels gemaakt worden.

In de eerste twee weken na de release PlayStation Slim, is deze ruim 1 miljoen keer over de toonbank gegaan. Daarnaast weet Hirai te melden dat met de binnenkort uit te brengen titels als Uncharted 2, Assassin’s Creed II & Ratchet & Clank Future: A Crack in Time, meer dan 300 PlayStation 3 titels beschikbaar zijn met kerst.

Ook het PlayStation Network is naar zeggen beter en groter dan ooit. Met accounts in 50 verschillende landen met 22 verschillende valuta, zijn de verkopen tot boven de 25 miljard yen gestegen. (Een slordige 274 miljoen dollar/ 186 miljoen euro) Daarbij zijn er, gedeeld over zowel PS3 als PSP, momenteel 39 miljoen PSN accounts en kent de PS3 rond de 8 miljoen geregistreerde gebruikers.

Dit zijn zo de voornaamste highlights uit de speech van Hirai. En voor hoever men in kan schatten ziet de toekomst er zonnig uit voor zowel Sony PlayStation als de gebruikers.