Sony vraagt patent aan om oude games van een trophy ondersteuning te voorzien


De PlayStation 3 verscheen in 2007 op de markt zonder enig spaarsysteem. Iets wat de Xbox 360 vanaf de lancering wel had in de vorm van achievements. Doordat er een grote vraag naar was introduceerde Sony enige tijd later de zogenaamde trophies en tegenwoordig is het voor elke game verplicht om trophies te hebben. Sommige games die voor de verplichting tot trophies zijn verschenen zijn naderhand via een patch alsnog voorzien, maar dit zijn er slechts een handjevol.

Het is een keuze van de ontwikkelaar of uitgever om retro-actief trophies te implementeren en gezien dat behoorlijk wat tijd en geld kost weegt het veelal niet op tegen de vraag er naar – bovendien vraagt dit om aanpassingen in games. Toch zou het toevoegen van trophies over een niet al te lange tijd alsnog gerealiseerd kunnen worden bij oudere games en wel dankzij een nieuw systeem dat Sony patenteerde.

Het patent dat is aangevraagd toont dat er een trophy ondersteuning aan oude games gegeven kan worden zonder dat de game in kwestie inhoudelijk aangepast dient te worden. Doordat het systeem de leestechnieken van de disc kan bepalen en hieruit kan opmaken hoever een speler in een game is kan hier op gemakkelijke wijze een trophy aan gekoppeld worden. Het systeem kan tevens zien op bepaalde doelstellingen behaald zijn, waar dan ook een trophy tegenover staat.

In theorie zou dit betekenen dat elke game van trophies voorzien kan worden. Zelfs PSOne games. Of dit ook daadwerkelijk toegepast gaat worden is een beetje de vraag. Ook is het de vraag of uitgevers erop zitten te wachten om alsnog trophies voor een game te bedenken die ze via deze werking kunnen toepassen.

 1. Anoniem -   
  Naam…'s avatar

  Vaag.. bedrijven op koste jagen om oude spellen alsnog te voorzien van..
  Als ik baas van EA was had ik al mijn oude spellen voorzien van alleen maar online trophies… wetende dat de servers ervan allang geleden uitgezet zijn.

 2.    1515 XP
  Mithrandir's avatar

  @Naam…: EA kennende zouden ze er eerst mircotransacties aan toevoegen, en dat aan de trophies kopppelen :-/

  Op zich een goed idee, er zijn nu eenmaal veel trophy hoarders, die maar wat graag oude games zouden kopen, als die games trophies ondersteunen.

 3.    311 XP
  The_darknessking's avatar

  Is wel een goede reden om oude games nog eens uit te spelen πŸ˜€

 4.    141 XP
  lierseboy64's avatar

  Zou leuk zijn. Heb nog verschillende oude games liggen.

 5.    475 XP
  Klart's avatar

  Een voor Oblivion zou fantastisch zijn!

 6.    141 XP
  lierseboy64's avatar

  doe mij maar saint row 2 of rachet and clank tools of destruction

 7.    502 XP
  Straatveger's avatar

  idd een goed idee.

 8.    1769 XP
  yannickvanloon's avatar

  Dat zou echt vet zijn, dan haal ik de Spyro games, Crash 2, 3 en Team Racing (1 heb ik al gekocht), GTA Vice city en 3 (San andreas heb ik al gekocht) En dan zou ik gwn heel veel classics nemen πŸ™‚ Hopelijk krijgen de PSP games uit de store ook Trophies, heb ook naar buiten Crash bandicoot en San andreas, GTA Vice city stories πŸ™‚

 9.    841 XP
  insanespartan's avatar

  Beter doen ze zo, dat wanneer ps4 uit komt je je account van ps3 doorzet naar ps4 met alle trophys die je hebt gehaald gesynchroniseerd worden naar ps4.

 10. Anoniem -   
  82.176.47..xxx's avatar

  fahrenheit aub

 11.    357 XP
  Valentino1994's avatar

  Call of Duty 4? πŸ˜‰
  en als ze PS2 en PSone ook trophies geven zou dat ook wel leuk zijn πŸ˜›

 12.    641 XP
  VaVeTi's avatar

  het is wel logisch dat dit er komt aangezien elke week weer mensen lopen te janken als er ps1 en ps2 games komen dat er geen trophy’s bij zitten

 13.    7387 XP
  Flaming_Kaiser's avatar

  Valkyria Chronicles nogmaals uitspelen dan maar πŸ˜€

 14.    919 XP
  Floepert's avatar

  Resistance fall of man!!!! en CoD 4 misschien

 15.    1373 XP
  rva_96's avatar

  Momenteel maar 1 game die geen trophy ondersteunt, ook al vind ik trophys helemaal geweldig hoeft dit niet voor mij πŸ˜‰ Momenteel te veel nieuwe games dus kijk niet echt meer terug op oude games. En als ik oude games speelt is dat weer op goede herinerringen op te halen maar niet voor trophys.

 16.    94 XP
  SFNL1984's avatar

  @Naam…:

  Als het geen geld kost (games worden inhoudelijk niet meer aangepast) en de game had al achievements op de x360 hoeven ze geen nieuwe trophys te bedenken en kunnen ze het 1 op 1 over nemen. Als voorbeeld de eerste Assasins Creed, COD 4 Modern Warfare, Ghost Recon Advanced Warfighter 2, Rainbow Six Las Vegas 1 en 2. etc

  Ik hoop wel dat ze dit kunnen/gaan doen heb ik weer een reden om oudere games te spelen of zelfs uit te gaan spelen.