http://www.psx-sense.nl/images/file/img_514c604517f48.jpg

Een YouTube-commentator genaamd Drift0r beweert een hele goede bron te hebben en meldt meer te weten over de nieuwe Call of Duty. Met bijna 300.000 abonnees is het geen kleine YouTuber dus het is logisch dat die een uitgebreid netwerk heeft met mensen in de industrie.

Hij meldt alleen iets wat ons sterk lijkt en dat is namelijk dat Call of Duty: Ghosts enkel en alleen zal verschijnen voor de PS4, PC en de nieuwe Xbox. Deze aankondiging zal Activision doen in het begin van mei samen met een trailer. Deze Call of Duty zou zich afspelen in de toekomst alleen gebruikt het de wapens van nu. Dit zou verwerkt worden in het plot en mensen zouden in de toekomst geforceerd zijn om huidige wapens te gebruiken.

De reden voor het gebruik van hedendaagse wapens kan simpel zijn, zo kan er in het plot verwerkt worden dat fabrieken er niet meer zijn of de wereld gewoon algeheel naar de ‘klote’ is.

Een ander interessant detail is dat de multiplayer nu voorzien zal worden van een beter cover-systeem. Zo zou het straks mogelijk zijn om achter een muur te schuilen en de hoek om te kijken. Verder kun je straks ook een sliding nemen terwijl je de trigger van je geweer in kunt houden. Dit kun je vergelijken met een game als bijvoorbeeld Vanquish.

Het blijven leuke en interessante details maar het feit blijft dat het ons sterk lijkt dat Call of Duty enkel naar de next-gen consoles komt. Het kan zijn dat oudere consoles dan misschien een andere CoD krijgen, maar Activision weet hoe groot de huidige installed base van PS3 en Xbox 360 is. Om hier niets mee te doen zou geld over de balk gooien zijn.