Diablo III voor de PS3: “Van klikken naar dansen met de controller”

De Diablo reeks is een fantastische reeks games die vooralsnog alleen op de PC te spelen zijn. Hier gaat, zoals de meesten onderhand wel weten, verandering in komen door middel van een PS3 en PS4 release van het derde deel in de reeks.

Joshua Mosqueira van ontwikkelaar Blizzard heeft vandaag een boekje open geslagen en heeft vol lof de mogelijkheden van de DualShock 3 controller toegelicht. Zo is de Diablo gamer nou eenmaal gewend om als een malle te lopen klikken op één muisknop, maar console gamers zijn juist gewend om te ‘dansen’ met de duim over de controller.

“On PC you like to go click, click, click, click and it feels great because that’s what a mouse is designed for. But with a controller your thumb wants to dance.”

Op de PC wordt voornamelijk gewerkt met ‘hot keys’ op het toetsenbord, maar Blizzard heeft deze mogelijkheden verspreid over de vier actieknoppen en de R1 + R2 toets. Hierdoor zullen de acties die op de PC worden uitgevoerd het meest realistisch overkomen op de console voor de PS3 gamer.

Om het voor de console gamer nog wat aangenamer te maken, zal er ook aan de daadwerkelijke gameplay gesleuteld worden. Omdat de console nou eenmaal een wat slomere gameplay aanbied dan de PC, zullen onder andere de monster spawns en aanvallen wat langzamer worden gemaakt.

“We tuned a lot of the encounters to make sure things come at you in waves. We don’t reduce the number of monsters, we just stagger them. So you have this more X, triangle, square, circle rhythm.”

Een andere toevoeging, speciaal voor de PS3, is de mogelijkheid om zowel online als offline samen te spelen met je maten. Dit offline gebeuren kan gewoon gezellig op de bank terwijl je met zijn allen naar hetzelfde scherm kijkt, tot maximaal vier personen!

Als laatste wist Mosqueira weten dat wanneer de game uit zal komen, deze gelijk alle patches bevat die de PC game heeft ontvangen. Zo staan we niet voor grote bugs en is de game gelijk speelklaar en het onderhoud van de game zal in grote mate toetreden.

Het is nog niet bekend wanneer we Diablo III nou daadwerkelijk kunnen verwachten voor de consoles, dus we zullen het eerst moeten doen met deze lading nieuwe informatie van Joshua Mosqueira.

Boxshot Diablo III

Diablo III

Releasedatum:
03-09-2013
Genre:
Role Playing Game
Uitgever:
Activision Blizzard
Ontwikkelaar:
Nieuwe Diablo III patch zorgt voor PS4 Pro ondersteuning
Gepubliceerd op 6 jan, 2017 om 17:00
PlayStation Store deal van de week geeft korting op Diablo III
Gepubliceerd op 7 okt, 2015 om 15:49
Diablo III krijgt verschillende nieuwe items via laatste patch
Gepubliceerd op 8 apr, 2015 om 14:36
Eén nieuwe demo in de PlayStation Store morgen
Gepubliceerd op 15 sep, 2014 om 11:12
 1. Anoniem -   
  Naam…'s avatar

  Koop hem zeker 😀

 2.    745 XP
  TheProphecy's avatar

  Release datum aub?
  Kan niet wachten!!

 3.    1769 XP
  yannickvanloon's avatar

  Ik koop hem sws voor de PS4! 🙂