Battlefield 4 toch niet next-gen en release al deze herfst?

http://www.psx-sense.nl/images/file/img_515075f73a6fc.jpg

Voor vele mensen wellicht een klap in het gezicht en voor anderen niet zo boeiend, maar het lijkt erop dat Battlefield 4 niet next-gen gaat. Ondanks eerdere geruchten lijkt de game gewoon deze herfst al in de winkels te gaan liggen. De game zou eerder volgens de geruchten pas in 2014 verschijnen en ook next-gen gaan, maar dit lijkt nu niet te gebeuren.

De reden dat de herfst 2013 nu als releasedatum wordt besproken is vanwege gelekte pre-order posters, deze kun je hierboven bekijken, met dank aan OXM. Deze posters lijken redelijk realistisch maar het blijft natuurlijk een gerucht, en we hopen eind deze week meer duidelijkheid van EA te krijgen.

De kans is nu alleen groot dat Battlefield 4 ook niet op de 60FPS gaat lopen, aangezien de PS3 dit simpelweg niet aan kan en je dan veel moet inleveren. In 64-spelers op de PS3 hebben we ook onze bedenkingen, de console is immers gewoon aan het einde van zijn levenscyclus en dit soort dingen worden gewoon enorm lastig.

Boxshot Battlefield 4

Battlefield 4

Releasedatum:
29-11-2013
Genre:
First Person Shooter
Uitgever:
Electronic Arts
Ontwikkelaar:
 1.    235 XP
  Poulske's avatar

  Hij komt gewoon next-gen. In de herfst voor PS3 en Xbox 360 en later in 2014 naar PS4. Dit is zelf bevestigd door EA.

 2.    958 XP
  Fatoeboy's avatar

  Het zou zonde zijn…

 3.    83 XP
  gertraaf's avatar

  release ok, maar waar halen ze het vandaan dat het geen next gen word?

 4. crew Management -    4383 XP
  M4GN3T's avatar

  @gertraaf: PS4 komt pas eind 2013 als ze in herfst al releasen lijkt het me raar om 4 maand later dezelfde game nog in next-gen form te releasen.

 5.    3140 XP
  moes's avatar

  bullcrap. ff serieus. why de FUCK zou DICE de next gen versie NIET uitbrengen? waarom? vertel mij? waarom zou je dat niet doen met zo’n uber mooie engine met zoveel potentie als de Frost Bite Engine? Ontwikkelaars willen toch juist hun eigen engine zo veel mogelijk benutten en met de next gen console/ PC kan dat. ik snap niet waarom ze dat niet zouden doen. het is gewoon niet logisch. oftewel het komt gewoon. nu of later. het komt 🙂 dank u wel.

 6.    5346 XP
  PattyS3's avatar

  Als het al door EA bevestigd is dat Battlefield 4 in 2014 gereleased zal worden, en het tevens door DICE bekend is gemaakt dat de Beta van Battlefield 4 in “Fall” 2013 zal releasen, dan denk ik: wat een bullsh!t. 🙂

 7.    3140 XP
  moes's avatar

  @PattyS3:

  +1

  x-act-lee !! 😉

 8. Anoniem -   
  109.129.54..xxx's avatar

  moesten ze niet op ps4 hem uitbrengen , dan heeft dat maar een reden= aantal ps3/ps4 units op ps3 zit je met max instal base

  maar het is niet omdat er enkel ps3 posters zijn gelekt dat er geen posters zullen zijn van de ps4

  zo wie zo heeft men bij ea ( dice ) gezegd dat de ps3 met minder man online gespeeld word tegenover de ps4 / durango + de maps zullen weer ingekort worden zoals bij de vorige game .

  ik verwacht die console indien men op tijd start + de fabrieken kunnen volgen tegen eind okt – begin nov met prijskaart 499,99€

  en bf4 zal met of iets na de ps4 lanceren .

 9.    549 XP
  Tjoe's avatar

  Boeiend dan toch bf 5 maakt het nou uit allemaal.

 10. Anoniem -   
  Naam…'s avatar

  Ik wil niks zeggen maar bijna elke halvegare kan zo’n poster maken…

 11. Anoniem -   
  Herman's avatar

  Battlefield 4 is hier inmiddels een welles nietes verhaal geworden. Gewoon even rustig wachten op een officieel bericht van EA is wel zo handig misschien, scheelt wel wat clicks maar dan heb je wel in 1 keer een verhaal wat klopt en niet allemaal van die nietszeggende losse flodders.

 12.    7300 XP
  Flaming_Kaiser's avatar

  @M4GN3T: financiële zelfmoord om een game uit te brengen zo laat in de levensduur van een product. En de Next-gen laten voor wat het is pijnlijk.

 13.    330 XP
  chocazz's avatar

  Ik wacht gewoon af tot woensdag, dan weten we het.

 14.    330 XP
  chocazz's avatar

  @Flaming_Kaiser: T is juist een risico om het op de next gen uit te brengen, je weet dat 100 miljoen mensen een ps3 hebben. Als ze bf4 in januari 2014 uitbrengen dat de ps4 nog net uit is en er niet zoveel verkocht zijn als dat er ps3’s zijn.
  Dus voor de ps3 kun je er veel meer verkopen dan voor de ps4.

 15.    285 XP
  xDutchSpectre's avatar

  Lijkt me totaal onrealistisch om hem nog voor de huidige console uit te brengen, maar alles kan natuurlijk. Of het handig is…

 16.    7300 XP
  Flaming_Kaiser's avatar

  @chocazz: ik geloof zeer zeker dat een heleboel mensen gaan overstappen. De PS3 generatie zit op zijn einde en omdat BF4 mooier groter en meer eist van de console geloof ik dat het uitbrengen op de PS4 uiteindelijk veel beter zou uitpakken ondanks de grotere PS3 installbase.

 17.    2055 XP
  da_teamkilla's avatar

  Afwachten of wij weer de onbetaalde alpha testers worden dan maar. Wordt in ieder geval geen preorder meer na de faal van BF3.

 18. Anoniem -   
  Lollll's avatar

  Ik heb zelf geen battlefield maar ik ga hem dit keer zeker halen

 19.    475 XP
  Klart's avatar

  Wat een onzin verkopen jullie nu.

 20.    49 XP
  gekke-lucas's avatar

  gewoon effe wachten tot morgen!