De Gamekings zijn voorlopig niet te stoppen met hun presentaties in de bioscoop zaal van de MustSee Delft, afgelopen zondag vond daar namelijk al voor de derde keer Gamekings live plaats. Ook PS3-Sense werd uitgenodigd om bij dit evenement te zijn en met veel plezier reisden we af naar hartje Delft.

Vroeg in de ochtend

Rond half 10 waren we aanwezig bij de MustSee en dat was naar ons denken al behoorlijk vroeg, echter bleek dit niet het geval, de deuren waren namelijk al open en boven was het gamen op de pods al vol in gang. Na wat bijgepraat te hebben met de andere pers besloten we dan ook maar om ons de belachelijk hoge trap op te begeven en zelf eens een kijkje te gaan nemen. Toen we de shitload aan treden bestegen hadden, kwamen we  in een hal bomvol met demopods. Aan de linkerkant was UFC te spelen, rechts kon men enkele PlayStation 3-titels spelen en aan het einde van de gang kwam je op een kleine open plaats terecht met daar nog de benodigde 360’s en computers waarop ook enkele nieuwe titels te spelen waren. Lees wel, nieuwe titels, er was tot ons ongenoegen niks te spelen wat nog niet in de winkelschappen ligt. Een kleine tegenvaller, al waren de titels welke wel speelbaar waren gelukkig wel toppers waaronder Batman Arkham Asylum en Need for Speed Shift.

Na het nodige rondkijken was het tijd voor het begin van de presentatie. We werden naar binnen geroepen waarna we onze konten op een pers plaats in de stoel konden steken, wat overigens briljant aangegeven was met een A4-tje met daarop groot (hoe kan het ook anders) “PERS”. Na welkom te zijn geheten door de Gamekings begon de show met Tekken 6,  een game die er meer dan goed uitziet. Na een mooie showoff van een Tekken fanaat werd deze nog uitgedaagd door iemand in het publiek, iets wat die persoon zuur zou komen te staan. Met een vette ‘Perfect’ in de eerste ronde ging de uitdager al neer, waarna hij nog wel erg mooi terug kwam in ronde twee, om het dan toch te verliezen in de laatste beslissende ronde.

Daarna kwam THQ met Darksiders: Wrath of War, een titel die ons niet al te bekend in de oren klonk en er toch wel redelijk tof uitzag. Na een redelijk lange walkthrough van de game was het tijd voor een eerste pauze. Nou kunnen we natuurlijk wel een redelijk lineair verhaal gaan vertellen over hoe heel de dag is verlopen, maar we kunnen het ook even gaan hebben over de hoogtepunten. We zaten  namelijk behoorlijk te glimlachen tijdens onder andere de Operation Flashpoint: Dragon Rising presentatie. Tijdens de twee levels van een final build kregen we te zien wat de game nou precies gaat brengen, en zelfs op een bioscoopscherm waar de andere titels misschien een beetje uitgerekt oogden zag deze titel er absoluut fantastisch uit. Moeilijk leek de titel ook daarentegen, maar goed, dat valt te verwachten van een titel die zich de absolute oorlog simulator noemt.

Assassin’s Creed 2, Uncharted 2 and more

Even indrukwekkend was ook Assassin’s Creed II. We kregen de E3 2009 demo live voorgeschoteld, wat betekende dat alles net wat anders ging dan jullie hebben kunnen zien in het inmiddels bekende filmpje. Na een foutje in de game moest de demo opnieuw opgestart worden om opnieuw doorgespeeld te worden. Deze keer moest het echter sneller, omdat de presentatietijd bijna voorbij was, wat voor een compleet andere speelstijl zorgde. Was Leon, Product Manager Ubisoft Nederland, voorheen nog rustig en aardig onopvallend aan het spelen, ging hij nu voor de directe aanpak. Door een menigte rennen in plaats van sluipen, en het doden van een onschuldige vrouw om sneller weg te kunnen komen. Iets wat niet te zien was in de bekende video, maar wat dus wel ook absoluut mogelijk is in Assassin’s Creed II.

Evenmin het melden waard zijn de presentaties van een helaas bekend level van Uncharted 2: Among Thieves. Het werd iets grootser aangekondigd dan wat we uiteindelijk voorgeschoteld kregen. Hoofdstuk 5 uit Uncharted 2: Among thieves hebben we zelf al enkele keren kunnen spelen, al ziet het er natuurlijk altijd nog steeds enorm vet uit, zeker op een bioscoopscherm. Verder zagen we ook nog een erg toffe build van Bayonetta, DJ hero en de rest van de presentaties waaronder een Fifa 10 en de Dirt 2 competitie.

Rond 17.30 waren de presentaties afgelopen en gingen we met een redelijk voldaan gevoel opzoek naar wat te eten in Delft, wat helaas mislukte omdat de lokale Mc Donalds vol stond met 300 GameKings Live bezoekers, bij de friettent stonden de andere 48 man en de supermarkt had geen lekkere broodjes meer. Dan maar wat halen op centraal of bij een wegrestaurant, en het wachten op een nieuwe Gamekings Live editie kan beginnen.