http://www.psx-sense.nl/images/file/img_51522ef17e0d3.jpg

Het is voor nu nog een droom voor velen, een televisie met een resolutie van 3840 × 2160 pixels, maar het is wel de toekomst. De PlayStation 4 houdt hier uiteraard rekenschap mee en alhoewel games niet op deze resolutie gaan draaien, kan de user interface van de PS4 dit zomaar weleens gaan doen.

In een interview gaf Mark Cerny, lead architect van de PS4, aan dat games op 4K simpelweg nog niet te doen is met de PS4. Maar de user interface is uiteraard een heel ander verhaal, evenals films. De PS4 wordt dus wel compatibel met 4K, maar dit blijft enkel en alleen nog gereserveerd voor de films en de user interface.

De user interface heeft overigens maar liefst 10GB aan bandbreedte nodig om een output te hebben richten de TV, dus dan kun je nagaan dat games op 4K nog een hele lange tijd van ons verwijdert zijn.

Considering only purely memory bandwidth, at 4K, to ensure the display buffer of the two screens, the second requires bandwidth 10GB / simply. It also is just to display only!

As Blu-ray video, you can play DVD video. Does not have the ability to read about the CD. This is another story of the game compatibility.