Battlefield 4 singleplayer bevat een grote open wereld


Nu Battlefield 4 officieel is onthuld blijven nieuwe details binnendruppelen over de singleplayer. DICE wil de vrijheid die je had in de multiplayer van Battlefield 3 dichter naar de speler brengen door een open wereld beschikbaar te stellen in de singleplayer. De Battlefield 3 singleplayer was lineair van opzet en dat is wat DICE in het vervolg zal willen gaan voorkomen.

Door een open grote wereld beschikbaar te stellen krijgt de speler iets wat volledig onvoorspelbaar is en dat maakt de singleplayer aanzienlijk leuker en bovenal realistischer. Binnen de singleplayer zou het bovendien mogelijk zijn om squadleden opdrachten te geven en ondertussen zal je voortgang als speler in de gaten worden gehouden, zodat dit te vergelijken valt met andere spelers.

“If we can deliver on that, while telling you great story where you don’t care about anything except finding out what comes next – I’d want that,”

“And since you’re steering the direction of what’s happening with the new set of tools you’re using – hopefully you’ll be so connected to it, you’ll come out of it and say ‘I want more’. That’s my hope and dream,”

Boxshot Battlefield 4

Battlefield 4

Releasedatum:
29-11-2013
Genre:
First Person Shooter
Uitgever:
Electronic Arts
Ontwikkelaar:
 1.    1439 XP
  VinnieWalker's avatar

  De singleplayer klinkt veelbelovend. Ik verwacht geen singleplayer bij dit soort games (koop ze puur voor online), maar de filosofie achter de singleplayer klinkt erg vet.

  DICE heeft nu meerdere singleplayer campaigns gemaakt, nu is het tijd voor een schot in de roos met BF4. Schop CoD van de troon DICE !

 2.    1145 XP
  DarkElement's avatar

  Nu nog conquest modus + vlaggen veroveren zoals in BF2 en het is voor mij compleet! Zijn omgevingen ook kapot te knallen overigens?

 3.    311 XP
  The_darknessking's avatar

  Ben blij dat ze toch zoveel tijd in de singleplayer steken.

 4.    227 XP
  arian's avatar

  Kijkend naar de 17 minuten gameplay van eerder deze dag, lijkt het inderdaad alsof de omgeving in de SP wat meer open is ipv alleen gangetje-gangetje. Ben benieuwd hoe ze het gaan aanpakken. Hoe open de speelomgeving zal zijn en hoe ze de speler vast blijven houden in het verhaal zonder dat je de focus verliest.

 5.    1977 XP
  klupido's avatar

  @DarkElement: ja en nog realistischer dan bij BF3 een gebouw kan nu gewoon compleet instorten volgens mij word BF4 gespeeld op Frostbite 3 engine not sure maar je kan die informatie volgens mij allemaal terug vinden op PSX-Sense

 6. Anoniem -   
  213.73.174.xxx's avatar

  Ik poep in mn schoen als je na de singleplayer kunt free-roamen in de wereld!!

 7.    94 XP
  SFNL1984's avatar

  @arian:

  Misschien net zo iets als met Battlefield Bad Company?
  In die game kon je ook redelijk “free-roamen”.

 8.    209 XP
  J-055's avatar

  GTA in oorlogsgebied