http://www.psx-sense.nl/images/file/img_5152eb745c257.jpg

Waar EA eerst beweerde dat Battlefield 4 in 2014 naar de next-gen consoles zou komen is dit opeens verandert in een release deze herfst, voor de current-gen consoles. Dat de game uitkomt op current-gen is geen verrassing, aangezien EA ook winst wilt maken en de installed base van de Xbox 360 en PS3 enorm is.

Er lijkt opeens alleen een rare stilte te vallen rondom Battlefield 4 voor de PS4 of nieuwe Xbox. Videogamer.com vroeg bijvoorbeeld hoe het zit met de next-gen versie en of deze ook op 60fps zal lopen. DICE zei dat dit moeilijk te zeggen viel en dat de demo die je vandaag gezien hebt liep op een PC in 60fps.

Er hangt een mogelijke exclusieve deal in de lucht tussen Microsoft en EA, of dit inhoudt dat Battlefield 4 bijvoorbeeld enkel een next-gen versie zal krijgen voor de Xbox is ook een mogelijkheid. Uiteraard is dit speculatie en zijn hier vooralsnog geen directe bewijzen voor gevonden.

Asked whether DICE could adopt 60fps for future console versions of Battlefield, creative director Lars Gustavsson said: “It’s hard to say. The demo today, for example, on PC ran in 60fps.

“We’re still finding out what this engine can do and pushing the boundaries, so while I’m sitting here the people are hard at work at the studio.”

Ook het Official PlayStation Magazine vroeg EA/DICE nog of de game naar de PS4 kwam en hierop werd geantwoord dat ze hier niets over kunnen zeggen. OPM meldt er wel bij dat hij (Gustavsson) een glimlach op zijn gezicht had, maar dit kan natuurlijk van alles betekenen.

Het is overigens raar dat EA en DICE deze next-gen vragen zo aan het vermijden zijn, aangezien al eerder is gezegd dat de game naar de PS4 komt. Waarom men er nu dus zo geheimzinnig over doet is ons een raadsel, het veranderen van de releasedatum van 2014 naar 2013 geeft dan ook een beetje de kriebels.

Our first question after witnessing 17-minutes of dizzying in-game footage is one we can’t avoid – Battlefield 4 is coming out on PS4, right?

“I can’t comment on next gen consoles,” is Troedsson’s diplomatic response, an involuntary grin creeping across his face.