http://www.psx-sense.nl/images/file/img_5152ed08497f7.jpg

Veel mensen wilden het eerst niet geloven, een release in de herfst voor Battlefield 4, maar vanochtend kwam toch het verlossende woord. Battlefield 4 zal in de herfst van 2013 nog uitkomen voor de PS3, Xbox 360 en natuurlijk de PC. Tevens zal er vlak van te voren een beta gehouden worden van de multiplayer, zodat men net als bij BF3 vele bugs nog voor de release kan oplossen. Dit alles was in tegenstelling tot het eerder aangekondigde 2014 wanneer Battlefield 4 zou uitkomen.

Als we alleen puur naar de release kijken lijkt deze allesbehalve strategisch en kan EA zich zo maar eens in de vingers gaan snijden. De eerder aangekondigde releasedatum van 2014 klonk veel logischer, aangezien je dan de game tegelijkertijd op next-gen consoles en huidige generatie consoles uit kan brengen. Tevens zit je dan ook in een periode waar er niet zo heel veel andere games uitkomen, in tegenstelling tot de herfst van 2013.

Als we namelijk kijken wat er deze herfst uitkomt, dan gaat Battlefield 4 het nog moeilijk krijgen. Laten we beginnen met wellicht de allergrootste release, namelijk GTA V. Een franchise die zich wellicht de allerbeste en grootste mag noemen in de game-industrie, tegen zo’n game botst eigenlijk geen enkele titel op.

Met iets minder impact maar minstens zo belangrijk is Killzone: Mercenary, die ook in september uitkomt voor de PS Vita. Fans van South Park kunnen in september ook de console aanslingeren, want ook die game staat gepland. Mochten al deze titels je niet zoveel doen en heb je liever een ander genre, dan is er in september ook nog de release van Lightning Returns: Final Fantasy XIII. Laten we uiteraard ook niet FIFA 14 vergeten, die ook rond deze tijd uit moet gaan komen.

Dan hebben we alleen nog maar de maand september gehad, de beginmaand van de herfst. In oktober volgt er nog veel meer zoals Assassin’s Creed IV: Black Flag, Beyond: Two Souls, Pro Evo 2014 en een nieuwe Call of Duty, het is wel duidelijk, we krijgen een druk najaar.

De keuze van EA om Battlefield 4 nog dit jaar uit te brengen valt natuurlijk te wijten aan de overgang van current-gen naar next-gen. Maar als de game tegelijkertijd wordt uitgebracht op beide generaties, dan zou dit geen problemen mogen opleveren en vooral hogere verkoopcijfers. Wat EA heeft doen besluiten om 2014 van tafel te vegen en voor herfst 2013 te gaan, het is ons een raadsel.