Zojuist tijdens de presentatie van Hideo Kojima op de Game Developers Conference in San Francisco heeft hij bevestigt dat The Phantom Pain inderdaad Metal Gear Solid 5 is. De geruchten gingen al langer rond dat het om het vijfde Metal Gear Solid deel ging en nu dit officieel is kunnen we gelijk mededelen dat Moby Dick Studios en Joakim Mogren beiden fictie zijn.

Vorig jaar werd Metal Gear Solid: Ground Zeroes aangekondigd en bij de Video Game Awards werd de video van The Phantom Pain getoond, dit blijken allebei dezelfde game te zijn, want de officiële titel is: Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain.

Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain is een open wereld game en wat er getoond werd was dat Snake wakker werd na een coma van 9 jaar. Hij is veel van zijn fysieke mogelijkheden kwijt en een groot gevaar heeft weten te ontsnappen. Doordat Snake zwak is moet hij door het ziekenhuis heen kruipen en op het moment dat hij de lift bereikt stijgt er een vrouw op uit de grond die via het plafond weer verdwijnt met een explosie tot gevolg.

Snake is op dit moment gezamenlijk met nog iemand en doordat de liften niet werken gaan ze via de noodtrappen en daar stopte de demo. Kort daarna werd getoond dat Snake vrij rond kon lopen in een open wereld.

En… de trailer is online. Bekijk hem hier.