Zombie Studios: ‘Sony zet alles op alles om de volgende generatie te winnen’


De PlayStation 2 is een absurd succes geweest als we kijken naar de verkoopcijfers wereldwijd en met die gedachte introduceerde Sony de PlayStation 3. De arrogantie toen heeft zich duidelijk tegen hun gekeerd, want de totale verkopen van de PlayStation 3 na zes jaar zijn pas net op de helft en Microsoft ligt niet tot nauwelijks op ze voor. Dat is nog tot daaraan toe, maar Nintendo heeft zowel Sony als Microsoft helemaal zoekgespeeld met de Nintendo Wii.

Dat zal Sony ongetwijfeld bij de volgende generatie willen voorkomen en volgens Jared Gerritzen zet Sony alles op alles om nu wel te winnen. Gerritzen is de Creative Director bij Zombie Studios, de ontwikkelaar dat nu werkt aan Blacklight: Retribution, en hij vertelde Destructoid dat Sony erg pro-actief bezig is met het opzetten van relaties met verschillende studio’s wat geleid heeft tot onder andere de aankondiging van Blacklight: Retribution.

“I think Sony is really in to win this one. I’m good friends with a lot of guys at Microsoft, I’m under their NDA flag, and Microsoft definitely has a different outlook than Sony does,”

“Sony, like they say ‘Yeah, PlayStation 3 wasn’t what we wanted it to be in comparison in the arms race.’ So now they’re going hard, man. It’s pretty cool, on all points. I think that it will be really interesting to see what Xbox fires back with. It’ll be an awesome E3. Sony is just like, ‘GO! GO! GO! Let’s make this hardcore! Let’s get all these devs in and let’s make it as good as we can.’”

Een ander belangrijk onderdeel in de ondersteuning en aantrekkingskracht van Sony op dit moment is dat Sony zich niet beperkt tot het geven van groen licht voor projecten, maar dat ze onafhankelijk ontwikkelaars zo goed mogelijk proberen te ondersteunen

“They could have just been like, ‘Yeah, put it on the PlayStation 4. Cool.’ But they’re sending us kits, they’re sending us everything, they’re pulling us into PR groups, they’re setting up these events for us, and it’s just awesome,”

“Considering the game’s been out, most publishers had been ‘yeah we don’t understand cause the game’s already out so whatever.’ But [Sony’s] been really awesome. ‘Yeah let’s get this, here you can talk to these guys, let’s introduce you.’ It’s been really, really cool.”

 1.    1860 XP
  elazzja's avatar

  Met de PS4 heb ik het gevoel dat het weeral wordt zoals met de PS2 en ik kan echt niet wachten. Zulke goede tijden beleefd met het oude apparaat. Natuurlijk ook met de PS3 maar in het begin was dat moeizaam. Bij mij komt de PS4 er gelijk binnen met alles wat we nu al weten.

 2. Anoniem -   
  86.85.75..xxx's avatar

  @elazzja: Zeker toen ik op de release de ps3 had gekocht heeft hij eigenlijk weken uitgestaan. Er was niks te downloaden in store, en echt leuke games waren er ook niet. Ik hoop dat de PS4 meteen met dikke releases komt.

 3.    641 XP
  VaVeTi's avatar

  ik ben benieuwt of er dan ook minder leugens en meer service vannuit die store updaters komt ipv halvebak antwoorden en dingen beloven die niet komen

  ik gooi op remote play voor de ps3 die voor alle spellen was
  ps mobile dat een paar maanden geleden in nederland gelaunched is
  en de video store die 5 jaar geleden naar nederland kwam

  en zo ook het blockeren van ps2 games terwijl nu duidelijk is dat ze wel gewoon op de ps3 kunnen spelen door iets te veranderen in de ps3

 4.    2055 XP
  da_teamkilla's avatar

  De toekomst ziet er rooskleurig uit ^_^

 5.    531 XP
  monsternon's avatar

  is te merken ze doen ook zo hun best met de vita. eerst zien dan geloofen

 6.    816 XP
  k1ll1ng5pr33's avatar

  Hmm.. Denk niet dat ik em meteen koop. Ligt vooral aan de launch titels. Hoeven er niet perse veel te zijn, maar er moet wel echt wat verschillends beschikbaar zijn.

 7.    436 XP
  ScantraxX26's avatar

  @monsternon: De release van de vita werd gedaan door domme sony. Nu zijn ze weer slimme sony 😛

  Ot: Ps4 koop ik meteen op de release sleeping dogs hebben ze mij al 😛 En dan heb ik het nog niet over infamous. Een ding is zeker, sony gaat weglopen van de concurrentie. Omdat zij degene zijn waarmee geconcurreerd moet worden! 🙂

 8. Anoniem -   
  trigga's avatar

  Sleeping dogs ?! :P. Je bedoelt watch dogs haha. Die lijken opelkaar de namen xD

  OT:

  Word een must have de ps4, hopelijk kan ik daadwerkelijk de ps4 games op me vita spelen

 9.    3087 XP
  Patr!ck's avatar

  Zo mag ik het horen! Go SONY!