Uitgever THQ ging in januari failliet wat gevolgd werd door een veiling, waarbij de bezittingen of wel intellectual properties werden geveild . Hier gaat het natuurlijk om de games en zo bood Koch Media het meeste voor Metro: Last Light en Saints Row. Het was toen opvallend dat er totaal geen interesse was voor de Darksiders serie. Zo sloot de studio(Vigil Games) die verantwoordelijk was voor de eerste twee delen haar deuren.

Er is nu opmerkelijk nieuws over de IP die Darksiders heet, want Crytek USA wil graag toch de rechten hebben van de game. Deze studio, welke onder leiding staat van David Abrams, bestaat uit een groot deel ontwikkelaars die jarenlang gewerkt hebben aan Darksiders. Abrams gaf op Twitter aan er zelf 7 jaar al zijn energie in gestoken te hebben.

Via dit kanaal geeft hij aan dat de licentie thuishoort bij de bedenkers ervan en zegt in een andere tweet dat ze aan het kijken zijn om de rechten te kopen van THQ. Ryan Stefanelli (voormalig Vigil Games en nu Crytek USA), gaf tegenover Destructoid aan dat als de Darksiders licentie geveild wordt, Crytek zeker zal gaan bieden. Het zal dan een zaak zijn van de rechtbank en andere legale zaken, maar ze zijn al opgewonden over het idee aldus Stefanelli.

“When the Darksiders IP goes up for auction, Crytek will be bidding for it. Not much more to say since the rest is left up to courts and legal shenanigans, but we’re all excited at the prospect.”

Naar onze mening een fraai gebaar, maar of we ooit nog een Darksiders titel gaan zien lijkt onwaarschijnlijk, omdat Crytek geen plannen heeft met de serie – zoals ze eerder aangaven.