Dragon Age III en nieuwe Mass Effect zullen de Frostbite 3 engine gebruiken


Kortgeleden is Battlefield 4 officeel onthuld en hierbij werd ook bekend gemaakt dat de game zal draaien op de Frostbite 3 engine. Een briljante engine die onder anderen prachtige graphics met zich meebrengt.

Electronic Arts heeft ervoor gezorgd dat twee andere projecten ook gebruik kunnen maken van deze engine, namelijk Dragon Age III: Inquisition en een nog onaangekondigde Mass Effect game. Dat werd duidelijk na een tweet van BioWare medewerker Aryn Flynn, waarin hij dit kort maar krachtig bevestigde.

Dit is wel een beetje tegenstrijdig met andere berichten, waaruit eerst bleek dat alle komende BioWare games vast zouden zitten aan de Frostbite 2 engine. Desalniettemin weer een reden om ervan uit te mogen gaan dat beide games ook next-gen titels gaan worden, zoals je enige tijd geleden al bij ons kon lezen.

Overigens mogen we binnenkort wellicht een eerste trailer verwachten van Dragon Age III: Inquististion, dat blijkt uit een tweet die verstuurd werd door Jonathan Perry, welke verantwoordelijk is voor de cinematics in de game.

 

Boxshot Dragon Age: Inquisition

Dragon Age: Inquisition

Releasedatum:
21-11-2014
Genre:
Role Playing Game
Uitgever:
Electronic Arts
Ontwikkelaar:
 1. Anoniem -   
  Jessy's avatar

  Ben ik de enigste die hier gewoon erg verdrietig van word? De gamesindustrie is gewoon te comercieel geworden. Het gaat tegenwoordig steeds meer om welke game het meest hollywood en dus de meeste explosies bevat. En orgineliteit is ook ver te zoeken. Wanneer komt dead space 8 en battlefield 10!?

 2. Anoniem -   
  213.197.11..xxx's avatar

  @Jessy:

  Jezus… Waar heb je het over? Dat is verandering, dat hoort er nu eenmaal bij… ”enigste?” ”orgineliteit?”. Zorg eerst dat je wat levenservaring opdoet voordat je nostalgisch gaat lopen doen.
  Of leer spellen.

 3. Anoniem -   
  Naam…'s avatar

  @Jessy: hopelijk komt battlefield 10 snel want dan zou alles net echt lijken hoop ik 😉

 4. Anoniem -   
  Jessy's avatar

  Waarom doe je gelijk zo aanvallend? Jij kent mij en mij levenservaring niet 😉

  Ik vind gewoon dat steeds meer games zo veel mogelijk actie en explosies op je scherm willen toveren. Opzich niks mis mee, maar vaak word de gameplay daardoor vergeten. Kijk naar die laatste battlefield trailer. Zag er prachtig uit, maar hoe zit het met de gameplay? Of die van killzone. Steeds weer een vervolg met wat betere graphics, er komt een moment dat je dat zat wordt. Het is overigens maar een persoonlijke mening, ik stoor me gewoon aan dat commerciele gedoe de laatste tijd met games. Het ene na t andere vervolg, dlc verkoop trucjes etc.. Developers kom eens met wat nieuws, een nieuw ip, goed verhaal en vernieuwende gameplay. Iets diepgaanders dan schiet op vijand en loop naar punt b en herhaal dat de gehele game 🙂

 5.    1439 XP
  VinnieWalker's avatar

  Geweldig nieuws, Mass Effect 4 op de frostbite 3 engine op de PS4, kom maar op 😀

 6. Anoniem -   
  Jessy's avatar

  @ naam

  Als je t jou alleen om de graphics gaat, laat ik jou dan deze vraag stellen. Zou jij battlefield 10 nog spelen als battlefield 13 al uit was?

  Je antwoord zal vast nee zijn xD maar denk dan nog eens na. Wat was dan de werkelijke waarde van dat spel :p

 7.    2055 XP
  da_teamkilla's avatar

  @Jessy:
  Ben het met je eens wat betreft het naar de achtergrond verdwijnen van de gameplay. Maar ja, ze willen nu eenmaal een steeds groter publiek proberen aan te spreken en de mainstream explosie zooi hoort daar bij.

 8.    1384 XP
  Bappie-NL's avatar

  Beelden graag… 😉 Ik wil zelf graag zien hoe fantastisch het er uit komt te zien… 😀

 9.    205 XP
  askanan's avatar

  liever gehad dat ze op de nieuwe unreal4 engine zouden ontwikkeld hebben maar deze is ook deftig, bioware weet waarmee ze bezig zijn en ik hoop dat ze weer kwalitatief goeie producten zullen uitbrengen zoals in het verleden ^^

 10.    7392 XP
  Flaming_Kaiser's avatar

  Mooi zolang de game maar niet zo afgeraffeld word als deel 2. Daar was ik niet over te spreken 🙁

 11.    1548 XP
  Redrum83's avatar

  @Jessy.

  I’m with you brother!!.

  En over ervaring en levens ervaring en blabla.

  Ik speel al 20 jaar games en ben het meer je eens hoor 😉

 12.    1548 XP
  Redrum83's avatar

  Meer moest met zijn….. Iphone whoepie…