Kortgeleden is Battlefield 4 officeel onthuld en hierbij werd ook bekend gemaakt dat de game zal draaien op de Frostbite 3 engine. Een briljante engine die onder anderen prachtige graphics met zich meebrengt.

Electronic Arts heeft ervoor gezorgd dat twee andere projecten ook gebruik kunnen maken van deze engine, namelijk Dragon Age III: Inquisition en een nog onaangekondigde Mass Effect game. Dat werd duidelijk na een tweet van BioWare medewerker Aryn Flynn, waarin hij dit kort maar krachtig bevestigde.

Dit is wel een beetje tegenstrijdig met andere berichten, waaruit eerst bleek dat alle komende BioWare games vast zouden zitten aan de Frostbite 2 engine. Desalniettemin weer een reden om ervan uit te mogen gaan dat beide games ook next-gen titels gaan worden, zoals je enige tijd geleden al bij ons kon lezen.

Overigens mogen we binnenkort wellicht een eerste trailer verwachten van Dragon Age III: Inquististion, dat blijkt uit een tweet die verstuurd werd door Jonathan Perry, welke verantwoordelijk is voor de cinematics in de game.