Tomb Raider kent de meest succesvolle launch in de geschiedenis van de serie. Dat vertelde Darrell Gallagher, de baas van Crystal Dynamics, op de GDC. Het spel is nog maar een aantal weken verkrijgbaar en zou volgens Gallagher nu al de grootste launch van 2013 op zijn naam hebben staan: “It’s been the biggest week one sales in franchise history, and we’re only a few weeks into that launch right now, and it’s been the biggest opening so far in 2013″.

De werknemers van Crystal Dynamics mogen dan tevreden zijn met de verkoopcijfers, maar hetzelfde geldt niet voor Square Enix. Begin deze week maakte de uitgever namelijk bekend dat de verkoopcijfers van hun recente games veel lager waren dan werd verwacht. De verkoopcijfers waren voor de uitgever zelfs zo teleurstellend dat Yoichi Wada zijn functie als directeur neerlegde.

Wie Tomb Raider nog niet in zijn bezit heeft kan tot zondag zijn slag slaan in de PlayStation Store. Het spel is vanwege de Easter Egg Hunt tijdelijk verkrijgbaar voor €29,98. Meer daarover is hier te vinden.