Er is geen ontkomen aan: Assassin’s Creed is simpelweg één van de populairste franchises van het moment. Sinds Assassin’s Creed II in 2009 heeft Ubisoft de smaak goed te pakken met een jaarlijkse release van een nieuw deel en is nog niet van plan deze aanpak te staken.

Ubisoft zorgt dan ook wel voor nogal wat variatie in de franchise. Nieuwe ideeën en verse elementen worden per deel toegevoegd. Zo zagen we de dat Ezio assassins kon oproepen om hem te helpen tijdens moeilijke gevechten, kwam er een heus ‘tower defense’ gedeelte in de franchise terecht en ondertussen kun je zelfs complete zeeslagen meemaken. Wie weet wat voor nieuws Assassin’s Creed IV: Black Flag ons te bieden heeft.

Zolang er kwaliteit en vernieuwing wordt geboden is een jaarlijkse uitgave ook geen probleem. Als we kijken naar de reviewscores van de afgelopen paar games heeft Ubisoft haar belofte zeker niet verwaarloosd. Daarom gaan ze vol goede moed door, tot de spelers aangeven dat de kwantiteit de kwaliteit overstijgt, aldus Yannis Mallat van Ubisoft Montreal.

“The players will tell us. Right now there are more and more coming into the franchise, so I don’t see that day … It’s our breakthrough. When you have quality content, the frequency of coming out with the game is not an issue at all.”