Volgens de vele geruchten die de rondte deden afgelopen maand, zou deze nieuwe game al lang uit de doeken gedaan zijn, maar dit is tot op heden nooit gebeurd. Desondanks blijven er nieuwe details opduiken, waarvan we helaas nog niet weten of ze waar zijn, maar wel de moeite waard zijn om te weten te komen.

Zo is en blijft de multiplayer van games als Call of Duty immens belangrijk en is een toevoeging of verandering natuurlijk mooi meegenomen. Volgens de laatste geruchten zou het de ‘Dolphin Dive’ dat we kennen uit Black Ops I & II terugkomen in het nieuwste deel, maar zal deze er iets anders uit komen te zien. Je maakt in dit geval een korte sliding op je knieën, terwijl je gewoon door kan blijven schieten.

Daarnaast zou er mogelijk een nieuwe manier van bewegen toegevoegd worden tijdens het op de grond liggen, namelijk dat je naar links of rechts kan wegrollen. Dit is een welkome verandering, aangezien deze positie je in enkele gevallen een groot nadeel oplevert van dichtbij. Dit zou je veel betere wendbaarheid geven.

En last but not least – een toevoeging die voor de console spelers als nieuw wordt beschouwd, maar eigenlijk in de PC versie van de franchise al mogelijk is sinds Call of Duty 4: Modern Warfare – het vanuit cover schieten. Om onbekende reden is dit in de console versie weggelaten, maar maakt mogelijk haar debuut in de console versie met Call of Duty: Ghosts. Een gedeelte hiervan werd eerder al door een andere bron gemeld, maar een tweede maakt het des te betrouwbaarder.

Al deze info komt vanuit YouTube gebruiker Matroix, welke wel vaker info over de Call of Duty franchise tot zijn beschikking had voordat dit bij anderen bekend was. Hij geeft aan dat zijn bron accuraat is en dat deze info legitiem is. Een officiële onthulling geschiedt mogelijk begin mei, wellicht dan ook de bevestiging of de game nu slechts voor de next-gen consoles (en PC) verschijnt of ook voor de huidige generatie consoles.