Bij de PlayStation Meeting van onlangs kregen we veel te zien en te horen over de PlayStation 4, maar een ontwerp van de console, de prijs en het meest belangrijke; de release, bleef uit. Eind dit jaar zal de console in ieder geval in één regio verschijnen, aldus Sony. Om welke regio het gaat is niet bekend gemaakt, maar tot op heden waren de verwachtingen Amerika, aangezien Sony daar van alle regio’s het meeste achterloopt op Microsoft en Nintendo.

Een wereldwijde lancering van de PlayStation 4 zou natuurlijk fantastisch zijn en ongetwijfeld is dat ook het streven van Sony. Of ze dat ook kunnen bewerkstelligen is nog maar zeer de vraag. Michael Hogan, Executive Vice President bij GameStop, kan ons hierop antwoord geven. Tijdens een conference call met financiële analisten eerder deze week vertelde Hogan dat zij (GameStop) weten dat Sony de PlayStation 4 wereldwijd zal uit gaan brengen in 2013.

Of dat klopt is natuurlijk nog even afwachten, maar gezien Hogan een belangrijke positie binnen GameStop bekleed kan het goed zijn dat hij meer weet dan de rest en dat zijn uitspraak gebaseerd is op feiten. Wellicht dat we rond de E3 meer zullen horen.

“We know that Sony will introduce the PlayStation 4 globally in 2013, but we are still waiting to see what Microsoft’s final plans are. We have scenarios with one console introduction, as well as with two. Even a single launch in 2013 will drive double-digit console growth in 2014; and two launches would likely drive the console category north of 20% growth,”