De menselijke ervaring is in Battlefield 4 belangrijker dan de oorlog waarin het zich afspeelt

Het is geen raadsel dat de meeste FPS games van tegenwoordig zich focussen op een specifieke oorlog, dan wel fictief of berust of feiten. DICE wil deze ‘sleur’ doorbreken door het accent op iets compleet anders te leggen.

DICE’s Karl Troeddson liet tijdens de GDC weten dat Battlefield 4 veel ‘menselijker, dramatisch en geloofwaardig’ gaat zijn, in vergelijking met de explosies, grove actie en onmogelijke heldendaden die we gewend zijn van andere games in dat genre. Natuurlijk is het wel aanwezig in de game, maar de oorlog en geopolitiek is slechts het ‘decor’ van de eigenlijke boodschap die centraal staat in de shooter.

“That will be there in the background, but that’s not what this game is about.”

Voor het eerst in de Battlefield franchise zal er ook gebruik gemaakt worden van elementen die jouw voortgang in de game linken aan dat van anderen en aan andere gedeeltes in de game. Het wordt daardoor in mindere mate een ‘Lone wolf’ ervaring, maar het is nog nèt geen coöp aangezien je nog steeds alleen speelt.

“…we want people to think “that was intense, almost to the point where I didn’t want to see it”. I believe that it’s this focus on the dramatic and human elements that will set us apart.”

“We’re not just an FPS game where you shoot as many people as possible – it’s about the interaction between the characters.”

Boxshot Battlefield 4

Battlefield 4

Releasedatum:
29-11-2013
Genre:
First Person Shooter
Uitgever:
Electronic Arts
Ontwikkelaar:
 1.    421 XP
  Vechtersbaas's avatar

  juist, dus de focus leggen op karakters die me niet boeienen en zo cliché zijn als de pest. lekker bezig DICE! en de oorlog op de achtergrond ? dat is natuurlijk weer lekker een oorlog met.. ja … wait for it …… RUSLAND! want, laten we lekker orgineel en creatief zijn! de enige singleplayer die me iets boeide was Bad Company. die karakters waren grappig, levendig en cool. toen er mensen stierven in BF3 boeide me dat gwn niet, hoe dramatisch ze het ook doen. dit zal zeker weer het geval in BF4 zijn, zoals je kon zien in de 17 min trailer. ik wist precies wat er ging gebeuren, niks was verassend ofzo. weer een helicopter van speciale russische eenheden die niet raak kan schieten en gebouwen die lekker toevallig precies zo instorten dat jij het overleeft. maja, tis niet alsof de mutliplayer onder de singleplayer lijd… toch ? 😉

 2.    3087 XP
  Patr!ck's avatar

  ja echt wel bizar

 3.    3087 XP
  Patr!ck's avatar

  Battlefield

 4.    3087 XP
  Patr!ck's avatar

  4!!!

 5. Anoniem -   
  Naam…'s avatar

  @Vechtersbaas: een spel is net een film daar kunnen ze ook niet doet en de gebouw stort in maar opzich iedereen overleeft het later in die auto gaat er iemand dood

 6.    2055 XP
  da_teamkilla's avatar

  @Vechtersbaas:
  Volledig mee eens.

 7.    5353 XP
  PattyS3's avatar

  @Vechtersbaas: China en Rusland. 🙂 En je weet nog helemaal niet hoe betrokken je zal zijn met de personages in de game na 1 missie gezien te hebben. Je speelt de campaign dit keer wel met een echte squad hè. Bij BF3 was dit veel minder aan de orde.

  De campaign zal sowieso beter zijn dan die van BF3, dat kan ik je nu al vertellen. 😛 Vooral omdat je dit keer een semi-openwereld hebt waarin je speelt.

 8.    95 XP
  SerenCrux's avatar

  Juist! Ik hoop dat ze daarop meer concentreren inderdaad! Alsof je zelf in het spel zit!

 9. Anoniem -   
  82.176.47..xxx's avatar

  Misschien hebben ze naar The Walking Dead van Telltale gekeken ?

 10.    421 XP
  Vechtersbaas's avatar

  [Gedraag je eens naar behoren]

 11.    2117 XP
  mausi-gangsta's avatar

  @Vechtersbaas: ja, gedraag je eens.

 12.    421 XP
  Vechtersbaas's avatar

  @mausi-gangsta: jij bent echt cool man. gangster

 13.    2117 XP
  mausi-gangsta's avatar

  @Vechtersbaas: Bedankt man