Doom 4 is al een lange tijd in ontwikkeling en tot op heden zijn we eigenlijk nog niet heel veel wijzer. De stilte die rondom deze game hing is doorbroken nu Bethesda tegenover Eurogamer heeft bevestigd dat de game nog steeds in de maak is, al zij het voor de volgende generatie consoles.

De reden waarom Doom 4 al zo lang in ontwikkeling is en dat het tot op heden vrij stil is heeft te maken met dat een eerdere versie niet voldeed aan de verwachtingen van id Software en Bethesda. Deze verwachtingen weerspiegelen de verwachtingen van de fans wereldwijd en aangezien de game daar tot op heden niet aan voldeed is besloten om te werken aan een nieuwe versie.

“An earlier version of Doom 4 did not exhibit the quality and excitement that id and Bethesda intend to deliver and that Doom fans worldwide expect,”

“As a result, id refocused its efforts on a new version of Doom 4 that promises to meet the very high expectations everyone has for this game and this franchise. When we’re ready to talk about the Doom 4 id is making, we will let folks know.”