De Invizimals franchise beslaat nu een tweetal games die beiden zijn verschenen voor de PlayStation Portable. In deze games kon je via een speciale camera en Augmented Reality kaarten op zoek naar monsters. Deze monsters waren overal te vinden, in de tuin, in de keuken, op de WC en meer. Na enige tijd van stilte is er weer leven in de franchise en dat via de aankondiging van een tweetal nieuwe delen.

Invizimals: The Lost Kingdom komt naar de PlayStation 3 toe en tegelijkertijd is Invizimals: The Alliance in de maak voor de PlayStation Vita. De Vita game maakt gebruik van gameplay via Augmented Reality en hierbij krijg je de mogelijkheid om weer rond de 150 monsters te verzamelen. De PlayStation 3 versie neigt qua gameplay meer naar een action adventure.

Verder bestaat er een mogelijkheid om de PlayStation 3 en Vita versies aan elkaar te linken om zo met vier man tegen elkaar te strijden, items uit te wisselen en nog veel meer. Magenta Software is verantwoordelijk voor de PS3 versie en Novarama werkt aan de PS Vita versie. Hierboven de eerste trailer en hieronder de eerste screenshots.