De geruchten gingen al een tijdje rond, maar nu is het dan eindelijk officieel. Batman: Arkham Origins is een bestaande titel en zal eind dit jaar uitkomen voor – in ieder geval – de huidige generatie consoles.

Warner Bros heeft dit zojuist bekend gemaakt door de aankondiging dat de volgende uitgave van het GameInformer magazine Batman: Arkham Origins op de cover heeft staan. Hoewel we over de inhoud nog niet zo heel veel weten zal er ongetwijfeld een groot artikel op de bladzijdes prijken wat ons aanzienlijk wat kennis zal verschaffen over de game die op 25 oktober verschijnt voor de PS3.

Wel liet Warner Bros ons weten dat ontwikkelaar Rocksteady, welke de eerste twee games tot een groot succes hebben gemaakt, niet achter de ontwikkeling zit van de nieuwste game in de franchise. In plaats daarvan heeft Warner Bros Montreal ditmaal de leiding en heeft volledige toegang tot Rocksteady’s gemodificeerde Unreal engine.

Voor meer informatie check je even onderstaande video, waarin Eric Holmes de game bespreekt.

Ook komt er nog een deel naar de PlayStation Vita en dit is Batman: Arkham Origins Blackgate. Deze game is in ontwikkeling bij Armature Studio. Vooralsnog zal deze game ook op 25 oktober gaan verschijnen.