Eerder vandaag lieten we je al weten dat de aankomende firmware update voor de PlayStation Vita de mogelijkheid bevat om content in mappen op te delen, maar dat we nadere informatie nog even moesten afwachten. Inmiddels heeft Sony meer duidelijkheid gegeven aangaande de aankomende firmware update die versienummer 2.10 draagt en morgen zal gaan verschijnen.

Deze update brengt als verwacht de mogelijkheid met zich mee om mappen op het hoofdscherm aan te maken, hierin kun je vervolgens je games en apps in onderverdelen. In elke map kun je tot aan 10 iconen kwijt en je kunt elke map van een naam voorzien. Overigens blijft het hier qua features niet bij, want na het updaten zal het ook mogelijk zijn om video’s in de webbrowser te bekijken via de video playback feature.

In het programma ‘Group Messaging’ zul je na het update een bericht naar meer dan één persoon kunnen sturen. Je zult meerdere PSN vrienden kunnen selecteren om een bericht naartoe te sturen. Verder bevat firmare 2.10 nog kleine aanpassingen en nieuwe opties en deze zijn als volgt.

  • Email – add multiple addresses per contact and display HTML messages
  • Photos – zoom-in in HD
  • Sound – auto mute
  • Email – search message body
  • PlayStation Plus – upload Game Saves via a 3G network connection

Boven dit bericht een video waarin alle nieuwe features van firmware 2.10 worden gedemonstreerd.