http://www.psx-sense.nl/images/file/img_5165627871074.jpg

Wanneer twee apparaten goed met elkaar moeten samenwerken is het vaak slim om hier in het ontwikkelproces al rekening mee te houden. Het lijkt erop dat Sony dit dan ook wel heel letterlijk heeft genomen, zo beweert Shuhei Yoshida dat de PS Vita en PS4 tegelijkertijd zijn ontwikkeld.

Het werken aan de PlayStation 4 iss volgens Yoshida meteen begonnen zodra de PS3 uitgekomen was, iets wat we wel kunnen begrijpen aangezien het jaren kost zo’n console uiteindelijk op de markt te krijgen. De PS Vita was volgens Sony een veel kleiner project, in vergelijking met de PS4, om aan te werken. Aan beide projecten werd dan ook tegelijkertijd gewerkt en aangezien de PS Vita een iets kleiner project was werd deze dan ook eerder uitgebracht.

Met deze uitspraak van Yoshida verwachten we toch wel een redelijk nauwe integratie met de PS Vita en de PS4, waar Remote-play natuurlijk al een goed begin is. Een unieke killer-feature tussen de PS Vita en PS4 moeten we alleen nog zien, Remote-play is bij Nintendo immers al een tijdje mogelijk.