Het kwam destijds als een verrassing, maar het nieuws dat Square Enix met een HD remake van Final Fantasy X zou komen werd met open armen ontvangen. Vorige maand werd daarbij bekend dat ook Final Fantasy X-2 naar de PlayStation 3 en PlayStation Vita zal komen en dat de PS3 versie beide games op één disk zal  bevatten, terwijl je ze voor de Vita los aan zal moeten schaffen. De eerste trailer beloofde veel goeds en om daar nog een schepje bovenop te doen duikt er nu interessante informatie op.

In de prijsinformatie van de Final Fantasy remakes staat informatie die duidt op DLC voor beide Final Fantasy games. Vooralsnog is niet bekend of ook de Vita versie deze DLC content mag verwachten, maar het is goed mogelijk dat ook de eigenaren van de handheld versie straks kunnen genieten van de extra missies.

  • Final Fantasy X/X-2 HD retail disc – $39,99 (De normale game)
  • Final Fantasy X International Additions – $4,99
  • Final Fantasy X-2 International Additions – $4.99
  • Final Fantasy X-2 Last Mission – $2.99*

*Aankoop van Final Fantasy X-2 International Additions – $4.99 vereist

Het uitgeven van DLC voor een HD remake is ongebruikelijk, dus kunnen er vraagtekens bij gezet worden, maar voor Square Enix zou het in ieder geval een slimme zet zijn om op deze manier wat extra geld in het laatje te brengen. Gezien de ‘tegenvallende’ verkoopcijfers kunnen ze  dat geld ongetwijfeld goed gebruiken.

De HD remakes kunnen we dit jaar nog verwachten voor een prijs van €39,99, tenminste, als we de dollarprijs naar euro’s mogen omzetten, zoals gebruikelijk het geval is. De precieze lanceerdatum moeten we je helaas nog verschuldigd blijven, maar dat houdt ons niet tegen om alvast heerlijk te verbeelden over hoe je het gaat spelen. Persoonlijk beleef ik het tiende deel graag nog een keer op de Vita, en jullie?