Resident Evil: Operation Raccoon City ontwikkelaar ondergaat een flinke ontslagronde

Ontwikkelaar Slant Six Games, ontwikkelaar van onder andere het tamelijk slecht ontvangen Resident Evil: Operation Racoon City, is geraakt door een flinke ontslagronde. Volgens een uitspraak van het bedrijf zijn de ontslagen slechts “tijdelijk” terwijl het naar nieuwe projecten zoekt. Het plan is om zoveel mogelijk werknemers terug in te huren wanneer dat gebeurd is.

Slant Six bevestigt de ontslagen en verstrekt de volgende verklaring aan GI.biz:

“This necessary measure has been taken to reduce the size of our team and to decrease interim operating costs while we continue to negotiate new business. Temporary layoffs provide us with a time period to keep everyone’s employment position open with full benefits. The intention is to reinstate all of the people affected when new projects or funding has been secured.”

GI geeft aan dat Slant Six 60 werknemers had voor de ontslagronde, maar het exacte nummer dat is laten gaan is niet bekend. Volgens de Brits-Columbiaanse wet behouden degene die geraakt zijn door de ontslagronde hun verkregen bonussen en ontvangen ze hun loon via een werknemersverzekering voor een periode van 13 weken. Daarna wordt hun dienst permanent beëindigt als ze in die tijd niet weer zijn aangenomen.

Boxshot Resident Evil: Operation Raccoon City

Resident Evil: Operation Raccoon City

Releasedatum:
23-03-2012
Genre:
(Survival) Horror
Uitgever:
Capcom
Ontwikkelaar:
 1.    131 XP
  lordsem's avatar

  Game was veels te kort en dan kun je extra missies nog bij kopen goeie zet weg met dat volk tijd dat men teegenwoordig betere games maakt.

 2.    161 XP
  madcat's avatar

  Vond het anders best een leuke game, vooral in coop. Overigens vind ik dit soort reacties niet netjes. Het zou jouw baan maar zijn geweest. Beetje respect kan nooit kwaad.

 3. Anoniem -   
  Naam…'s avatar

  @lordsem: er mogen idd betere games komen zit met smart te wachten op GTA V en op de PS4 Battlefield 4 en Watchdogs

 4.    131 XP
  lordsem's avatar

  Madcat als je gewoon faalt gaat er wat gebeuren, en kwa werk tja afgelopen maand is het bedrijf failliet gegaan waar ik 16 jaar werkte.
  Coop was zeer vermakelijk maar veels en veels te kort jammer genoeg en voor 50 euro verwacht ik wel paar uur speel plezier en geen tig dlc pakketjes om het te verlengen.

 5.    161 XP
  madcat's avatar

  @lordsem: Als je het falen wilt noemen, daar ben ik het niet mee eens. Ik ga er vanuit dat zij ook niet voor hun lol gaan programmeren en het beste uit zichzelf willen halen. Natuurlijk was deze titel niet zo goed als de andere Resident Evil games maar zeker vermakelijk, veel wapens, veel monsters en leuke coop. En ook al maken zij een echt slechte game, niemand doet zijn werk altijd perfect. Alleen is door de crisis de schade groter in de gamesector momenteel. Anyway, mijn punt is dat niemand dit verdient. Bovendien zijn er veel en veel slechtere games.

 6.    131 XP
  lordsem's avatar

  @madcat: prima wat jij er van vind voor mij blijft het falen bepaalde titels zoals resident evil games moeten gewoon goed zijn.