Hoe erbarmelijk de eerste The Smurfs film ook was, de prent bracht behoorlijk wat op bij de kassa en dan gaan de sequel belletjes uiteraard rinkelen. Het vervolg belandt op 31 juli in de Amerikaanse zalen en zal gepaard gaan met de release van een gelijknamige videogame, waarvoor Sony Pictures Consumer Products en Ubisoft de handen in mekaar slaan. Hieronder kan je alvast de aankondigingstrailer bekijken.

De game wordt in elkaar gestoken door WayForward, de ontwikkelaar die ons onlangs nog Silent Hill: Book of Memories bracht voor de PlayStation Vita, en zal op zowat alle huidige consoles verschijnen. Het is een sidescroller, die zowel solo als in coöp gespeeld kan worden. In-game is het de bedoeling dat je een smurf kiest om de levels mee te doorlopen. De verschillende smurfen hebben allemaal hun eigen krachten.

Zo zal Grote Smurf zijn tegenstanders verlammen met een magisch drankje, kan Moppersmurf net als Mario zijn tegenstanders tot moes stompen door op hen te springen en zal Hippe Smurf geregeld een arrogante pose innemen, die de andere speler dan kan gebruiken als platform om hogerop te geraken. Klinkt allemaal erg been-there-done-that, maar voor de jongere gamers onder ons zou dit wel eens interessant kunnen worden.

http://youtu.be/ZfXi4gecnSw