Een belangrijke datum voor Insomniac Games is zonder twijfel 30 mei 2013. Op deze datum ligt hun eerste multiplatform game genaamd Fuse in de schappen. Het verhaal van deze third person shooter speelt zich af op een futuristische versie van de Aarde en draait om een substantie van buitenaardse afkomst: Fuse.

Het verhaal

Een gedeelte van het spel speelt zich af in een onderzeese ruimte genaamd Triton. Het is de thuisbasis van een ambitieuze, maar mentaal onstabiele, wetenschapper Ivan Slovenko. Deze “mad scientist” is aan het experimenteren met de toevoeging van Fuse aan organische materialen. Jullie zijn de eerste proefkonijnen, maar al snel wordt bemerkt dat de professor zichzelf al een tijdje inspuit met het goedje.

Character Skills en Progressie

Volgens Ted Price zijn de skills en het klassensysteem een zeer belangrijk onderdeel van het spel.

“It fleshes out this idea of a class-based archetype system where you have a tank and you have an A.O.E./stealth specialist and you have a health/crowd-control specialist and a track expert,”

Door het spel heen verdien je ervaringspunten door het doden van vijanden, het halen van doelen en dergelijke acties. Door de verdiende ervaringspunten stijgt je level en krijg je skill points, waarmee je nieuwe vaardigheden en perks vrijspeelt voor je karakter. Alle vier soorten karakters hebben hun eigen skill tree, maar hier blijft het niet bij. In het spel heb je ook perks die werken voor je volledige team, deze zijn vrij te spelen/kopen met zogenaamde “Fuse Credits” die je door het spel heen zal vinden.

Er zijn 16 verschillende team-perks die allemaal een verschillende uitwerking hebben. Je zult ze niet alle 16 tegelijk kunnen gebruiken, want het maximum ligt op één per karakter, waardoor je dus van vier perks tegelijk kan profiteren.

“It all has a cumulative effect and it really helps when you’re going against some of the tougher battles of the game,”

Fuse zal vanaf eind volgende maand te koop zijn bij de (online) gamestores. Insomniac Games heeft al ervaring met third person shooters vanwege de populaire Resistance serie, maar het is afwachten hoe de PlayStation (en Xbox!) fans deze nieuwe IP van de Ratchet & Clank ontwikkelaar zullen ontvangen. Rond de lanceerdatum mag je van ons in ieder geval een review verwachten.