Vorig jaar verscheen er de nodige content voor The Elder Scrolls V: Skyrim op de Xbox 360 en na de nodige problemen waar Bethesda mee te kampen had verscheen de content begin dit jaar ook eindelijk op de PlayStation 3. Op dit moment zijn er drie pakketten verschenen en het zal hier ook bij blijven, zo maakte Bethesda vandaag bekend.

De reden dat Bethesda zich wat Skyrim betreft terugtrekt heeft te maken met het feit dat een groot deel van het team dat voorheen aan Skyrim content werkte nu in de pre-productie van een nieuwe (grote) game zit. Deze game is nu op het punt aangekomen dat het de volledige aandacht van de gehele studio vereist en dat betekent het einde voor de content stroom voor Skyrim.

“For the last year and a half we’ve been working on new content for Skyrim; from the game updates, Creation Kit, Steam Workshop, Kinect support, to DLCs.”

“Parts of our team have also been in pre-production on our next major project, and that game is at the point where it requires the studio’s full attention to make it our biggest and best work yet.”

Overigens zullen er wel zo nu en dan kleine updates voor Skyrim uitkomen, maar die zullen geen grote invloeden meer hebben op de gameplay. Wat het nieuwe project van de studio is, dat is niet bekend hoewel er geruchten gaan dat het wel eens om Fallout 4 voor next-gen consoles kan gaan.