http://www.psx-sense.nl/images/file/img_516d33408aa7e.jpg

Bohemia Interactive is de ontwikkelaar achter de populaire militaire massive sandbox shooter ARMA3 op de PC. De game is behoorlijk realistisch en verkeert momenteel in ‘gesloten beta’ op de PC en ziet er echt fantastisch uit. De stap naar next-gen consoles is dus voor de game niet eens zo’n gekke stap, maar Bohemia meldt dat ze dit niet van plan zijn.

Joris-Jan van‘t Land, die werkt als Project Lead aan de game, meldt dat men geen plannen heeft de game naar de PS4 of nieuwe Xbox te brengen. Hij meldt dat ARMA 3 een PC-exclusive is en dat er verder geen plannen zijn voor een port op consoles. Wel zijn ze behoorlijk enthousiast over nieuwe platformen en ze prijzen Sony voor de interessante kant die ze op gaan met de PS4.

Uiteraard kan deze visie nog altijd veranderen, ARMA3 zou immers een ideale concurrent kunnen zijn voor games als Battlefield 4 en Call of Duty. Laten we hopen dat men inziet dat een release op de console absoluut geen slecht idee is.

“ARMA 3 is a PC-exclusive game and we have no other plans. As a developer we are always excited to see new platforms and their capabilities. Sony appears to have taken an interesting turn for us as independent developer.”